Учасників АТО, переселенців та безробітних безкоштовно навчатимуть англійської

01.09.2016
Учасників АТО, переселенців  та безробітних безкоштовно навчатимуть англійської

Зi знанням англiйської перспектива знайти роботу стає реальнiшою.

У сучасному світі знання англійської — це вже не розкіш, радше, нагальна необхідність. Недарма нинішній рік в Україні проголошено Роком англійської мови, відповідний указ про що Президент Петро Порошенко підписав ще y листопаді 2015-го. У свою чергу, Кабінет Міністрів розробив комплекс заходів, спрямованих на активізацію вивчення мови міжнародного спілкування серед усіх громадян, i виокремлено серед працівників державних установ. 
 
Днями Державна служба зайнятості України та соціальний проект iз вивчення англійської мови LingvaSkills, розроблений командою «Академія Навичок», презентували програму безкоштовного вивчення англійської мови для безробітних, учасників АТО і вимушених переселенців.
 
Метою такої ініціативи є підвищення конкурентоспроможності таких осіб на ринку праці та збільшення можливості отримати гідну роботу або відкрити власну справу.
 
«Державна служба зайнятості приділяє багато уваги підвищенню знань та навичок як представників тих соціально незахищених категорій, якими ми опікуємося, так і своїх співробітників. Вивчення англійської мови — це ще один важливий крок у цьому напрямi.
 
Сьогодні кожна друга-третя вакансія вимагає знання англійської мови.
 
Таким чином ми можемо зробити більш конкурентоздатними наших безробітних на ринку праці. Наразі в Державній службі зайнятості цей проект є одним із перших, де кожен безробітний зможе вивчати англійську мову дистанційно», — коментує заступник голови Державної служби зайнятості України Сергій Кравченко. 
 
Наразі навчання на сайті соціального проекту LingvaSkills уже проходять більше півтори тисячі співробітників ДСЗ. Утім вивчати англійську також можна й у центрах зайнятості, яких є трохи більше півтисячі по всій країні — i охоплюють вони не тільки обласні чи районні центри, a й навіть маленькі містечка та селища міського типу.
 
Якщо на проект кошти з держбюджету не виділялися i організовували його за допомогою благодійних внесків спонсорів та меценатів, то гроші для закупівлі нових комп’ютерів та встановлення Wi-Fi служба зайнятості братиме з власної кишені.
 
Попередньо організатори проекту планують навчити англійської понад один мільйон українців. До слова, тестове навчання розпочато в Міністерстві юстиції у червні цього року, згодом почали приєднуватись інші державні органи влади.
 
Навчання не є обов’язковим, проте керівники установ кажуть, що мотивуватимуть своїх працівників додатковими преміями. Повний курс навчання становить 9 місяців, а тривалість кожного уроку — 15-30 хвилин. Заплановано, що наприкінці програми учні зможуть говорити англійською мовою, читати й оперативно перекладати міжнародні документи.