Знову в «гречку»: провладний кандидат у народнi депутати «скуповує» голоси

14.06.2016
Знову в «гречку»: провладний кандидат у народнi депутати «скуповує» голоси

Депутат роздає харчові набори, принижуючи людей. (Фото з мережі «Фейсбук».)

Українські потуги якнайшвидше стати повноправним членом ЄС уже вкотре наштовхуються на неприпустимі дії окремих наших співгромадян, які вказують на те, що ми ще не «доросли» до відповідального кроку й не можемо називатися європейською державою. Яскравим прикладом є інтенсивна «підготовка» до дочасних виборів у Верховну Раду декого з кандидатів. Вони вже звично нехтують законом і переступають моральну межу. 
 
Нагадаємо, ЦВК призначила проміжні вибори депутатів Верховної Ради в 7 округах на неділю, 17 липня. Зокрема, в окрузі № 206 вибори призначені через те, що обраний у ньому депутатом Владислав Атрошенко став мером Чернігова. 
 
Один із кандидатів у цьому окрузі на «солодке» вакантне місце у ВР — висуванець від Блоку Порошенка президент корпорації «Укрбуд» Максим Микитась. Аби задобрити потенційних виборців, він діє старим перевіреним способом: у стінах Чернігівського драмтеатру його представники роздавали продуктові набори. Склад «передвиборчого пакета» описав у «Фейсбуці» народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Андрій Лозовий: банка згущеного молока, пачка печива, пачка чаю, пакет соку. «Микитась вважає, що голос чернігівця коштує стільки», — іронізує політик.
 
Водночас депутат порадив чернігівцям таки брати набори від Максима Микитася, проте не голосувати за владного кандидата. «Це ваше. Це маленька частина того, що вкрали у вас. Але ніколи не голосуйте за тих, хто хоче купити вас, мов кріпаків, кидаючи крихти з панського столу», — закликав Лозовий.
 
Подібною інформацією поділився й інший кандидат у депутати по цьому ж округу, представник від Радикальної партії Дмитро Блауш: він обурено заявив, що Блок Порошенка збирає дані виборців Чернігівщини та готує мережу підкупу.
 
Але й це не весь «арсенал» скандального кандидата від провладної партії. Екс-депутат від Блоку Порошенка Єгор Фірсов має дані про залякування незалежних спостерігачів від «Опори». А експерт Юлія Тищенко «зазирнула» ще далі, назвавши довибори репетицією дочасних парламентських виборів.
 
«Відзначилася» на № 206 окрузі й ЦВК. Виявляється, депутатські повноваження Атрошенка були припинені ще 28 січня 2016 року, а законодавство зобов’язує ЦВК призначити проміжні вибори депутата Ради в десятиденний термін…
 
Коли ж нарешті настануть «золоті» часи й кандидати в нардепи перестануть принижувати своїх виборців подачками та сподіватимуться лише на власні сили й незаплямовану репутацію.