РАХУНКОВА ПАЛАТА

13.05.2016

65,237 млрд. доларів

становить загальна сума державного та гарантованого державою боргу України на кінець березня, повідомив УНІАН. У гривневому еквіваленті — 1,710 трлн. грн., що на 1,8%, або на 30,558 млрд. грн., нижче за показник на кінець лютого.

Близько 2,4 млрд. гривень

надходжень від підприємств з окупованих територій, які були зараховані в Держбюджет, буде спрямовано на соціально-економічний розвиток Донеччини, заявив журналістам голова Донецької ОДА Павло Жебрівський. На відновлення інфраструктури там загалом планується витратити цього року близько 8 млрд. грн.

134 млн. гривень

виділив Кабмін на будівництво дороги Одеса — Рені, заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Будівництво розпочнеться наприкінці травня. Планується, що роботи будуть профінансовані з держбюджету, митних надходжень та країнами ЄС. 

27,7 млн. гривень

витратили в минулому році на відновлення постраждалого від обстрілів Лисичанська, зокрема провели капремонт залізничного вокзалу. Кошти виділяли з бюджету України — 68%, також прийшла міжнародна технічна допомога — 22%.

430,8 км. колій

оздоровила Укрзалізниця за період від 1 січня до 10 травня 2016 року, повідомила прес-служба відомства. Роботи проводили на напрямках: Миронівка—П’ятихатки—Чаплине—Красноармійськ, Конотоп—Зернове, Жмеринка—Підволочиськ, Полтава—Кременчук, Тернопіль—Підволочиськ, Львів—Лавочне—Мукачеве, Сарни — Рівне та Івано-Франківськ—Рахів.

163 учасників АТО

Міноборони забезпечило житлом у поточному році, повідомив начальник житлового відділу Міністерства оборони України Юрій Липко. За його словами, за весь час проведення антитерористичної операції з фондів Міноборони отримали житло 502 учасники АТО.

25 хвилин

буде тривати авіарейс зі Львова до Івано-Франківська, який планує розпочати авіакомпанія «Дніпроавіа» вже з 20 травня. Коштуватиме квиток в один бік трохи більш як 600 гривень. Бразильський реактивний літак Embraer 145, який займатиметься перевезеннями, може вмістити 50 пасажирів.

Близько 20 міжвідомчих

мобільних груп для боротьби з контрабандою має намір створити Кабінет Міністрів, заявив глава Державної фіскальної служби Роман Насіров. За його словами, лише за 4 місяці поточного року перевиконання плану надходжень до бюджету становить 5 млрд. грн.

10%

від загальної суми платіжки за послуги житлово-комунального господарства опачуватимуть сім’ї з невисоким доходом, які не зможуть оплатити послуги за новими тарифами, повідомив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

9 осіб

— кримінальних авторитетів, які обговорювали плани злочинних дій на території Одеської та Донецької областей, затримали правоохоронці у Києві. Майже всі — уродженці Донеччини, один — іноземець.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>