НОВИНИ ПЛЮС

13.05.2016

Рубенс у плавнях Дністра

На Одещині, на острові Турунчук, українські прикордонники та працівники військової прокуратури знайшли схованку крадених з Італії шедеврів мистецтва — 17 картин відомих європейських майстрів. Серед них підготовлені до подальшого переміщення полотна Рубенса, Тінторетто, Карото і ще низки живописців. Загальна вартість полотен — 16 мільйонів євро.

Знайдені картини викрали наприкінці минулого року з італійського музею «Кастельвеккьо» й заховали на невеликому острові в притоці Дністра. Членів міжнародної злочинної групи та осіб, які мали збувати крадене, уже встановили. Відомо, що серед них громадяни України, Росії та Молдови.

Засудили блогера

Міський суд Івано-Франківська засудив журналіста Руслана Коцабу до 3,5 року ув’язнення. Його звинуватили в перешкоджанні законним діям Збройних сил України в особливий період, повідомляє ВВС Україна. Проте суд виправдав Руслана Коцабу за статтею про державну зраду та постановив зарахувати кожен день, проведений Коцабою в ув’язненні, за два дні покарання. Відтак блогер, якого заарештували в лютому 2014-го, має відбути у в’язниці лише близько року.

Руслана Коцабу звинуватили в тому, що його заклик відмовитися від мобілізації, поширений через Youtube, негативно вплинув на обороноздатність України. Обвинувачення також інкримінувало йому «підривну діяльність» проти України, безпідставні звинувачення української армії у вбивстві цивільних на Донбасі і співпрацю з російськими телеканалами «Россия 1», «Россия 24», НТВ та «Первый канал». Журналіст наполягав, що його заклики були спрямовані проти війни, яку сам він назвав «громадянською» та «братовбивчою». Захист засудженого назвав звинувачення в державній зраді «юридично абсурдними».

Руслан заявив, що планує оскаржити свій вирок. «Я хотів просто проінформувати нормальних мирних людей про те, що коїться на сході в так званій зоні АТО», — заявив він перед початком учорашнього засідання.

Європейський рівень акцизу на цигарки

В Україні можуть зрости ціни на сигарети. Здорожчання цієї продукції ініціюють у Кабміні. Відповідний законопроект уже зареєстрували у Верховній Раді. В ньому йдеться про зміни у Податковому кодексі в частині акцизного збору на тютюнові вироби. Акциз на сигарети планують підняти до європейського рівня. Такі правила Угоди про Асоціацію з Євросоюзом. Поки що податок на тютюнові вироби в Україні в шість разів менший, аніж у Європі. Піднімати його будуть поступово. Перше здорожчання планують організувати вже цього року.

«Святошин» — Львів

До 6 вересня станція київського метро «Вокзальна» не прийматиме пасажирів на вхід у ранкові та вечірні «пікові години» у зв’язку з плановим капітальним ремонтом ескалаторів. Щотижня із понеділка до четверга «Вокзальна» не прийматиме пасажирів з 7:00 до 9:30 та з 16:00 до 19:30 години. У п’ятницю вхід не працюватиме з 7:00 до 9:30 та з 14:30 до 19:30, а у суботу з 7:00 до 9:00 ранку. У зазначений час два з трьох ескалаторів працюватимуть на підйом, один — ремонтуватимуть.

Такий графік варто врахувати пасажирам не лише приміських електричок. Переміщення до найближчих станцій метро для них вартуватиме — окрім додаткового часу — щонайменше плюс 3 грн. на громадський транспорт. Відтепер сiм потягів далекого сполучення зупинятимуться на станції «Святошин», щоб розвантажити станцію «Вокзальна». Зокрема, в обох напрямках робитимуть зупинку поїзди: дуже популярний №92/91 «Львів — Київ», а також №43/44 «Івано-Франківськ — Київ», №100/99 «Ужгород — Київ», №98/97 «Ковель — Київ».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>