РАХУНКОВА ПАЛАТА

06.05.2016

Близько 60 млрд. гривень

держбюджету йдуть на незаконні соцвиплати, тобто тим людям, які мають високий реальний дохід, хто їх отримував із «загубленим паспортом», відсутнім ідентифікаційним кодом, переселенцям із Донбасу, що мають значно більший дохід, ніж передбачено для отримання державної допомоги, повідомили у Мінфіні. Великі відрахування зумовлені непослідовною політикою обліку доходів населення та виділення пільг.

50 млрд. доларiв

може отримати Україна від російського «Газпрому» після задоволення позову «Нафтогазу», повідомив директор з розвитку бізнесу «Нафтогазу» Юрій Вітренко. За його словами, «30 млрд. — це питання компенсації за те, що раніше від «Газпрому» недоотримали або переплатили, і принаймні 20 мільярдів — це додаткові грошові потоки, які ми отримаємо після прийняття рішення у Стокгольмі».

Близько 7 млрд. гривень

планують вкласти у реконструкцію інфраструктури Донецької області у нинішньому році для інтенсивного відновлення житлових будинків, які були пошкоджені під час недавніх бойових дій, повідомив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

Понад 2 млрд. 400 тис. гривень

становить обсяг будівельних робіт у Києві протягом січня-березня 2016 року, повідомила Державна служба статистики України. Це 24,4% від усього виконаного обсягу будівельних робіт по країні. До слова, у Київській області за рік побудували більше мільярда квадратних метрів житла.

1,2 млрд. доларiв —

такою є загальна сума експорту сільськогосподарської продукції до країн ЄС за перший квартал 2016 року, заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства Владислава Рутицька. Серед найбільших покупців українських продуктів харчування — Іспанія, Нідерланди, Італія, Польща та Франція.

200 млн. гривень

отримали напередодні свят державні вугільні підприємства для виплати заробітної плати шахтарям за рахунок коштів, виділених у бюджеті країни на державну підтримку вугледобувних підприємств, повідомило Міністерство енергетики та вугільної промисловості.

83,7 млн. гривень

заборгували заробітної платні у Києві у квітні 2016 року, повідомила прес-служба Держслужби статистики України. За показниками заборгованості Київська область займає п’яте місце серед інших областей. Перше, друге і третє посідають Луганська, Донецька та Харківська області, де українцям заборгували 475,5; 325,7 і 195 млн. грн. відповідно. Найбільш старанно оплачувалась праця у Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській областях.

Майже 20 млн. гривень

приніс «Укргазвидобуванню» винахід українських вчених. Запатентований «Процес вилучення цільових компонентів iз вуглеводневого газу» визнаний переможцем Всеукраїнського конкурсу «Винахід року — 2015» у номінації «Сучасні промислові технології та нова техніка» дозволив додатково отримати понад 5 тис. тонн скрапленого газу, повідомили у прес-службі «Укргазвидобування».

60 тис. гривень

штрафу, або 2 роки за ґратами — стільки коштуватиме брехня у декларації. Таку відповідальність планують запровадити в Антикорупційному бюро, аби вивести на чисту воду чиновників, що приховують незаконно надбане майно, повідомив експерт Реанімаційного пакета реформ та директор Лабораторії демократичних трансформацій Вадим Міський.

750 вагонів

буде поставлено в Туркменістан від українських виробників, повідомили у Туркменській державній інформслужбі «Туркмендовлетхабарлари». Український виробник уже відправив 25 критих вагонів і 25 піввагонів. Передбачається, що поставки здійснюватиме Корюківський вагонобудівний завод.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>