РАХУНКОВА ПАЛАТА

01.04.2016

400 млн. євро

кредиту Європейського інвестиційного банку залучив Мінфін України на реалізацію проектів  підприємств малого і середнього бізнесу. Розмір кредитів, на які можуть претендувати компанії, — від 25 млн. євро (для малих і середніх підприємств) до 50 млн. євро для компаній iз кількістю працівників понад 3000 осіб.

20 млн. гривень

готові витратити у «Нафтогазі» для просування інтересів за кордоном. За допомогою піару сподіваються розбудувати ефективні відносини компанії з професійною спільнотою, представниками інституцій ЄС, органами державної влади країн Енергетичного співтовариства та США, міжнародними ЗМІ.

16 млн. гривень

бюджетних видатків виділять на якісний ремонт траси Р05 Старокостянтинів—Шепетівка—Славута—Нетішин, повідомив депутат Роман Мацола.

Майже 7 млн. євро

отримали від ЄС українські вчені для своїх досліджень за програмою інноваційного розвитку Horizon 2020. Цього року майже 700 українських студентів зможуть поїхати в західні вузи за освітніми програмами.

1 млн. євро

надасть уряд Німеччини для продовження програм допомоги внутрішньо переміщеним особам в Україні, повідомили в Посольстві ФРН в Україні. У цьому році допомога повинна розширитися з восьми, як це було досі, до 13 регіонів.

На суму 500 тис. гривень

наркотиків виявили працівники поліції Донецької області в рамках спецоперації та ліквідували 14 наркопритонів, вилучили понад 5,5 кг канабісу, метамфетаміну та опію, повідомили у відділі комунікації Донецької поліції.

До 400 тис. гривень

на місяць плюс річний бонус — таку зарплату отримуватимуть керівники державних компаній. Це їх має стримувати від корупційних дій. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України також пояснили, що висококваліфіковані керівники на менше не погодяться.

23 тис. гривень

витратить Нацбанк на облаштування велопарковки. Про це свідчать дані в системі електронних закупівель Prozorro. Зокрема, НБУ хоче організувати велопарковку синього кольору з навісом на 11 місць.

4 586 осіб

– така нова квота імміграції на 2016 рік від Кабміну. Минулого року це було 6 тис. 225 осіб. Для діячів науки і культури, імміграція яких відповідає інтересам України, квоту встановлено на рівні 530 осіб; для осіб, які є повнорідними родичами громадян України, — 1357 осіб; для батьків, чоловіків (дружин) іммігранта та його неповнолітніх дітей тощо — 2293 особи; для осіб, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України на суму не менше $100 тис., — без обмежень.

760 унікальних історій

презентує львівська міська рада на спеціальному сайті до 760-річчя міста, розповіла начальниця відділу промоції Львівської міської ради Марта Іванишин. За її словами, це будуть історії про Львів i людей, які творили це місто. Історії з фото зможуть надсилати всі охочі.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>