Ворог посилює свій «передок»

31.03.2016
Ворог посилює свій «передок»

Бойовики відновили обстріл українських позицій.

Очевидних ознак підготовки окупантами широкомасштабного наступу в зоні АТО немає, але на окремих напрямках бойовики готуються до активних бойових дій, вважають у Головному управлінні розвідки Міноборони. За словами представника ГУР Вадима Скібіцького, на передових позиціях ворог посилює артилерійські підрозділи, до того ж на «передок» перекидають бронетехніку з Донецька, Макіївки та Горлівки.

На критичних напрямках противник виставляє i живу силу. Зокрема, на сторінці бандформування бойовиків «Сомалі» (яким керує терорист Михайло Толстих на прізвисько «Гіві») йдеться про те, що «сомалійці» згорнули свою базу в тилу (яка перебувала в Макіївці, в будівлі колишнього ПТУ №85) і зайняли оборону на передньому краї.

«Гарматним м’ясом» забезпечує «передок» і Росія. За даними вітчизняної розвідки, днями на Донбас (переважно до Ясинуватої, адже поруч точаться запеклі бої за Авдіївки) прибули російські кадрові військові з Костроми, Воронежа та Іванова. І це — незважаючи на те, що позаминулої доби в районі Авдіївці загинуло троє російських диверсантів, поранено ще п’ятеро. У штабі АТО стверджують, що на Донецькому напрямку місто Авдіївка також стало єдиним населеним пунктом, де російські окупанти використовують проти захисників України вкрай небезпечні, у тому числі для мирних мешканців, протипіхотні міни ПОМ-2.

«Кремлівські нелюди використовують засоби ураження, заборонені Женевською конвенцією, — йдеться у повідомленні штабу АТО. — ПОМ-2 є міною, яка має пристрій самоліквідації, а після закінчення строку бойової роботи (від 4 до 50 годин) сама ініціює свій підрив».

Окрім Авдіївки, ще однією «гарячою точкою» в останні дні стало Зайцеве. Утім ворог також активізувався і на Луганському напрямку. Зокрема, бойовики обстріляли з гранатометів цивільні будинки на західній околиці Новоолександрівки. Численні поранення отримав 42-річний чоловік.

Учора ж, коли цей номер «УМ» готувався до друку, бойовики планували провести мітинги в окупованих містах — Донецьку, Макіївці, Горлівці, Єнакієвому, Дебальцевому, Вуглегірську та ін. Мовляв, ми мирні, тоді як «бандерівські карателі» нас обстрілюють і не дотримуються Мінських домовленостей. За даними штабу АТО, профінансували ці масові провокації (загальний кошторис становить близько 400 тис. рублів) російські політичні організації через ватажків терористичних «ДНР» і «ЛНР».

ДО РЕЧІ

Росія здійснює повний контроль над окупованими районами Донбасу, повідомляє німецька газета Bild iз посиланням на документи. Так, згідно із записами засідання Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки потерпілим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України в Держдумі РФ від 23. 10. 2015 р., уряд РФ узяв під своє управління всю діяльність окупованих регіонів.

Контролюють сепаратистські регіони шість робочих груп п’яти російських міністерств. Це так званий тіньовий уряд Донбасу, який контролює фінанси, податки, відновлення інфраструктури та промисловості, транспортну інфраструктуру, створення ринку електроенергії, торгівлю енергоресурсами та інше. Отже, окуповані області розглядаються як суверенна територія Росії.

Так, серед тих, хто керує Донбасом, вказані віце-прем’єр уряду РФ Дмитро Козак, який також є близьким другом Путіна, заступник міністра економічного розвитку РФ Сергій Назаров, заступник міністра фінансів РФ Леонід Горнін. Управляє тіньовим урядом ФСБ. Віце-прем’єр Дмитро Козак, одразу після публікації Bild заперечив своє керівництво тіньовою групою.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>