Дістали до печінок

Дістали до печінок

У понеділок черкащан шокували новиною про те, що на хабарі попався головний поліцейський області, генерал Владислав Пустовар. Він буцімто давав 2 тисячі доларів i талони на 400 літрів палива за атестацію двох своїх підлеглих. Департамент внутрішньої безпеки МВС спільно з Генеральною прокуратурою повідомили про те, що оперативники взяли його разом із заступником директора інституту післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ України.

Чоловікам до шістдесяти

Чоловікам до шістдесяти

Останні два роки питання мобілізації через війну на сході України стоїть дуже жорстко. Настав час уже сьомого добровільно-примусового призову. Днями мати призовника з Чернігівської області повідомила, що в їхнє село Нову Басань терміново прийшла «рознарядка» на 150 чоловік (причому 10 iз них — діючі жінки-медсестри).

Хребет не зламати

Хребет не зламати

У Самборі Львівської області депутат міської ради погрожував журналісту. Колектив газети «Самбірська газета» розповів про інцидент на своїх сторінках в соціальних мережах. Так, за повідомленням газети, 25 березня депутат Самбірської міської ради i відомий місцевий підприємець Ярослав Кузьмяк зателефонував редактору газети і погрожував журналісту Юрію Леськіву фізичною, розправою.

Вiзок у шахті

Вiзок у шахті

В Одесі трирічний малюк загинув у шахті ліфта на очах у матері. Причиною трагедії стала технічна несправність пускового механізму ліфта.

Жінка ввійшла у під’їзд власного будинку і натиснула кнопку виклику ліфта на першому поверсі. Коли двері відкрилися, вона спробувала зайти в кабіну разом iз вiзком, в якому був малюк.

Не та тема заявлена

Не та тема заявлена

У Москві біля однієї зі станцій метро на узгодженому з владою пікеті руху «Солідарність» співробітники поліції затримали дев’ятьох активістів, які вийшли підтримати Надію Савченко. Усього у традиційному пікеті на підтримку цілісності України та українських політичних в’язнів брали участь близько тридцяти осіб.

Мрії про мир

Мрії про мир

Після завершення війни на Донбасі повинен бути створений міжнародний донорський фонд для відбудови цих територій. Такі плани позавчора озвучив Президент Петро Порошенко під час робочого візиту на Донеччину.

Козацький слід

Козацький слід

Кладовище в Нерубайському Одеської області — незвичайне місце. Бо там є захоронення козаків часів Сотнівської січі. І найстаріший хрест датований 1791 роком, тобто за чотири роки до появи самої назви Одеса (до XVI століття Одеса мала назву Коцюбіїв, а потім, до 1795 року, — Хаджибей). Могили належать у тому числі й тим самим козакам, які під керівництвом отаманів Головатого і Чепіги разом із загоном Дерибаса штурмували Хаджибей.

Всі статті рубрики