Шукайте жінку

10.03.2016

Інцидент зі стріляниною бойовими патронами стався біля КПП «Каланчак» у ніч на вівторок. Як розповіли в Держприкордонслужбі, конфлікт спалахнув через 38-річну жінку, що поверталася з території України до Сімферополя з великими пакунками товарів, які вона прикупила до свята. Один з учасників блокади Криму зажадав, щоб жінка вивантажила всі свої речі ще до в’їзду на територію окупованого півострова. Коли жінка відповіла відмовою — розлючений чоловік спочатку вдарив її, а потім ще й порвав український паспорт. Після цього потерпіла по мобільному телефону викликала на допомогу прикордонників та поліцейських. За словами співробітників оперативної групи Каланчацького відділення Нацполіції, чоловік, який напав на жінку, був п’яний та налаштований агресивно, тому поліцейські були просто змушені застосувати зброю.

«Він наставив пістолет в обличчя одному з поліцейських роти «Херсон», але, на щастя, здійснити задумане не встиг через те, що оперативник знешкодив його, вистреливши йому з табельної зброї у ноги, — розповів Андрій Третяк, начальник Каланчацького відділу поліції. — Пізніше медики встановили, що агресивний чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння».

За словами правоохоронців, у такій ситуації застосування табельної зброї поліцейським було виправдане, адже він діяв у повній відповідності до норм статті 46 Закону України «Про Національну поліцію».

Однак сам постраждалий, боєць батальйону «Айдар» Енвер Веліляєв iз позивним «Татарин», який у даний час лежить у районній лікарні з вогнепальними пораненнями в коліно і гомілку, дотримується абсолютно іншої версії того, що сталося. За його словами, він просто став випадковою жертвою непорозуміння і поспішних дій з боку правоохоронців.

«Усі ці розповіді про те, що я комусь погрожував, нападав та стріляв — повна маячня, — прокоментував ситуацію Енвер Веліляєв. — У мене навіть патронів не було, щоб стріляти. Ні про яку жінку з Сімферополя нічого не знав. Я просто вийшов на шум до товаришів, щоб подивитися, що там відбувається, і... тут же потрапив під обстріл!»

Незважаючи на те, що потерпіла написала заяву в поліцію, що ні до кого не має претензій, співробітники правоохоронних органів усе ж відкрили кримінальну справу за двома статтями: незаконне зберігання вогнепальної зброї та непокора співробітникам правоохоронних органів. Справа перебуває на контролі у фахівців прокуратури Херсонської області. Про потерпілого бійця батальйону «Айдар» є інформація, що раніше його вже намагалися притягнути до кримінальної відповідальності за участь в організованому злочинному угрупованні. Однак вину його довести не вдалося, і влітку минулого року його випустили з Лук’янівського СІЗО під поручительство глави Меджлісу Рефата Чубарова.

Координатори блокади Криму підтвердили факт того, що жінці порвали український паспорт. Вони планують провести власне внутрішнє службове розслідування і точно встановити, що ж сталося в ту фатальну ніч і хто саме порвав документи та з якою метою.

«Жительці Криму виділили номер у готелі, нагодували та напоїли, — розповіла Евеліна Арифова, прес-секретар громадянської блокади Криму. — Документи їй швидко відновлять, ситуація повністю перебуває під нашим контролем. Установити істину нам допомагають співробітники правоохоронних органів».

Також активісти громадянської блокади Криму запропонували постраждалій жінці отримати безплатно як юридичну, так і психологічну допомогу.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>