РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.03.2016

Більше 11 млрд. гривень

хоче стягнути через суд НБУ з власників п’яти збанкрутілих банків. Найбільше, 4,55 млрд. грн., — з олігарха Олега Бахматюка, які були надані VAB Банку; з Костянтина Жеваго — 1,45 мрд. грн. за банк «Фінанси і Кредит» і з Леоніда Клімова — 300 млн. грн. за «Імексбанк».

Понад 4,6 млрд. доларів

від Світового банку отримала Україна за останні півтора року, заявив директор Світового банку в Україні, Білорусі і Молдові Чімяо Фан. За 22 роки до цього періоду було надано 7,5 млрд. дол.

Близько 700 млн. гривень

хоче стягнути Нацбанк iз нардепа Леоніда Клімова, який був поручителем за кредитами, які від Нацбанку отримували «Імексбанк» і спорткомплекс «Люстдорф».

На 214 млн. доларів

експортувала молочної продукції Україна у 2015 році, повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський. Експорт до Казахстану склав 25 млн. дол., до Грузії — 13 млн. дол., Азербайджану — 11 млн. дол., Республіки Бангладеш — 10 млн. дол.

На 166,5 млн. гривень

зросла заборгованість споживачів Києва за використану електричну енергію перед ПАТ «Київенерго» в січні 2016 року і станом на 1 лютого перевищила 788,3 млн. грн. Найбільше наростили борги підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, зокрема КП «АК» Київводоканал», бюджетні установи та населення.

Близько 100 млн. доларів

готові вкласти в зернову інфраструктуру Іллічівського морського торгового порту компанії Soufflet і ADM. Це буде комплекс, який при виході на проектну потужність дозволить здійснювати перевалку приблизно 3-4 млн. т зернових.

50 млн. гривень

буде виділено в цьому році з держбюджету на племінну справу для підтримки тваринництва, з них 15,8 млн. грн. отримають фермери, які тільки починають займатися тваринництвом.

32 млн. гривень

має намір інвестувати ДТЕК у модернізацію енергоблока №5 Бурштинської ТЕС. Ремонт з елементами реконструкції енергоблока №5 проходить з 1 березня до 25 квітня. У результаті потужність енергоблока зросте з 208 МВт до 215 МВт.

800 тис. тонн

молока необхідно збути українським молочникам для запобігання падіння і стабілізації цін на молочні продукти, повідомив економіст департаменту технічного співробітництва ФАО від ООН Андрій Ярмак.

450 підприємств

планує продати цьогоріч Фонд державного майна за будь-яких умов, повідомила прес-служба відомства. Виставити на приватизацію хочуть 20 великих компаній, зокрема Одеський припортовий, «Київенерго» та «Азовмаш».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>