«Справжній» полковник

03.03.2016

Держобвинувач під час дебатів сторін у справі української льотчиці Надії Савченко у російському Донецькому міському суді зазначив, що дані свідків і докази слідства повністю довели провину підсудної. За словами прокурора, слідство нібито встановило, що Савченко, перебуваючи у відпустці, прибула у батальйон «Айдар» і «вступила до його лав».

Сторона обвинувачення української льотчиці заявила, що просить для неї 23 роки колонії загального режиму і 100 тисяч рублів штрафу. Прокурор переконував: «Вина Савченко підтверджується матеріалами справи. Водночас, незважаючи на очевидність у причетності Савченко, російський закон не дозволяє залучити Савченко за ці діяння. Виходячи з викладеного, дії Савченко щодо вбивства Корнелюка і Волошина та замаху на Денисова можна кваліфікувати як убивство за мотивами ненависті й ворожнечі, стаття 30». Росія не може судити її за замах на шістьох громадян України, також зазначив обвинувач.

Імунітетом депутата Ради Надія не володіє, заявив офіційний обвинувач, оскільки осудні діяння вчинила до того, як стала депутатом.

Надія Савченко під час виступу державного обвинувача отримала зауваження від суду після того, як привітала прокурора з новим званням.

У своєму «Твіттері» її адвокат Ілля Новіков повідомив, що прокурор Філіпчук, який майже не брав участі у процесі, отримав підвищення — звання полковника.

Учора вранці, перед початком дебатів у судовій залі, Ілля Новіков також поінформував через соціальну мережу: «Тепер ми можемо документально довести, що адміністрація президента (РФ) і ФСБ тримали пальці в цій операції набагато раніше, ніж Савченко опинилася у Воронежі».

Тим часом Надія Савченко, яку незаконно тримають у російській тюрмі, готова оголосити сухе голодування — якщо після вироку її не екстрадують в Україну. Бранка Кремля голодує вже більше 60 днів, але ще вживає воду.

Нагадаємо, Надія Савченко потрапила в полон улітку 2014. Її звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>