КОПайте глибше

24.02.2016
КОПайте глибше

Новi обличчя у вiнницькiй правоохороннiй системi.

Присяга нової патрульної поліції Вінниці відкладалася із дня на день — організатори підлаштовувались під можливість приїзду до обласного центру Президента Порошенка. І от 22 лютого Вінниця стала 14-м містом, де стартувала патрульна поліцейська служба. Служити вірою і правдою українському народу присягли 255 правоохоронців, серед них 33 жінки. У церемонії взяли участь Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

Відтепер на вулицях Вінниці чергуватиме 25 екіпажів поліції.

Очолив вінницьких «копів» кримський татарин Редван Усеінов. 24-річний поліцейський до цього працював у правоохоронних органах Дніпропетровська та Києва.

Перед офіційною частиною керівник Нацполіції України Хатія Деканоїдзе вперше в неформальній обстановці зустрілася з вінницькими патрульними. Вона закликала правоохоронців бути чесними й справедливими. А на церемонії присяги зазначила, що старт нової поліції у Вінниці збігся з річницею Майдану.

Інспектор патрульної служби вінницької поліції Володимир Перебийніс запевнив, що нові поліцейські не зрадять ідеалів Майдану, а також, що вони загалом досить підготовлені, адже на заняттях «вивчали не лише законодавчу базу, а й основи психології, правила толерантності і навіть мову жестів». «Готові служити вінничанам. Вміємо і знаємо, як треба поводитися у критичних ситуаціях. Тому спровокувати вінницького поліцейського не вдасться», — похвалився інспектор Перебийніс.

Про сподівання українців на нову поліцію говорив і Президент України Петро Порошенко. Він наголосив, що свою довіру новій поліції народ показав, коли на підтримку поліцейського Сергія Олійника, якого хочуть засудити за вбивство неповнолітнього на БМВ (після того як поліція півтори години ганялась за нетверезими хлопцями), у Києві вийшло близько тисячі мітингувальників.

Однак не встиг розвіятись пафос президентського виступу, а інтернет уже почав ставити незручні запитання та робити закиди щодо кадрової політики.

«Цікаві кадри пропонує нам Президент, дуже цікаві...» — пишуть на сайті «Бізнес-область». Ідеться про нового керівника вінницької обласної поліції Антона Шевцова, котрому закидають любов до «руского міра». Та ще й з доказовою базою з його сторінок у соцмережі.

Вочевидь, це вже не перші, м’яко кажучи, незграбні моменти, якими грішить перезавантаження української правоохоронної системи.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>