РАХУНКОВА ПАЛАТА

12.02.2016

У 79,2 млрд. гривень

Міністерство аграрної політики і продовольства оцінює витрати на проведення весняно-польових робіт, що значно більше через девальвацію гривні в порівнянні з роботами навесні 2015 року, повідомила прес-служба міністерства.

Близько 10 млрд. гривень

планують інвестувати в «Укрзалізницю», заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський. За його словами, на 2016 рік підприємства завантажені замовленнями, піднялись зарплати і збільшено фінансування інфраструктури.

Майже 2,4 млрд. гривень

невикористаних «кіотських» грошей доведеться повернути Україні, якщо операції з їх використання не будуть завершені до 29 лютого 2016 року, заявив член комітету з питань запобігання та протидії корупції Юрій Дерев’янко. Проблемними є приватні енергетичні компанії, бо там «завис» залишок на суму близько 1,1 млрд. гривень.

400 млн. доларiв

переплатила Україна, купивши газу в 2015 році на закупівлі за реверсом, вважає міністр ПЕК опозиційного уряду Володимир Макуха. І збираючи ці колосальні гроші з українців через драконівські ціни на паливо, влада використовує їх на оплату послуг посередницьких компаній.

359 млн. 300 тис. гривень

заплатили до зведеного бюджету країни платники Луганщини в січні поточного року, що на 26 млн. гривень більше, ніж в січні 2015-го, повідомив Укрінформ. Зокрема, до державного бюджету надійшло майже 80 млн. гривень. До місцевих бюджетів — 127 млн. 500 тис. гривень, що перевищує цифри січня 2015-го на 18,2 млн. гривень.

 

40 млн. гривень

чистого прибутку розраховує отримати Великолепетиський елеватор «Державної продовольчо-зернової корпорації України» за підсумками 2015/16 рр., повідомив директор підприємства Дмитро Грабовський. Елеватор має всі дозвільні документи та технічну можливість здійснювати відвантаження зерна на водний транспорт вантажопідйомністю до 3 тис. тонн.

1,7 млн. тонн

палива необхідно буде для проведення польових сільгоспробіт у 2016 році, повідомило Міністерство аграрної політики і продовольства. Станом на 5 лютого, за даними міністерства, закуплено 223 тис. т дизпалива або 55% вiд необхідних для весняних робіт обсягiв, а також 57 тис. т бензину (або 59%).

1 млн. 185 тис. євро

Євросоюз передасть на реалізацію програми «Підтримка Державної фіскальної служби України», розповіли у прес-службі ДФСУ. Реформа передбачає зміну законодавства і національних процедур, які будуть наближені до стандартів Євросоюзу, а також побудову системи боротьби з корупцією.

500-гривневу банкноту

зразка 2015 року вводить в обіг Національний банк України з 11 квітня. На оновленій купюрі портрет Григорія Сковороди розташовано у центрі, а не ліворуч. Зображення Києво-Могилянської академії на зворотному боці купюри переміщено з правого боку на лівий. Для людей з послабленим зором біля лівого краю банкноти, у нижньому куті, розміщено елемент у вигляді трьох крапок зеленого кольору.

На 1,9%

за статистичними даними Державної авіаційної служби України збільшився обсяг пасажирських перевезень у січні 2016 року в порівнянні з січнем 2015 року — до 429.2 тисячі людей.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>