300 «спартанців»

10.02.2016
300 «спартанців»

Служимо народу України!

Південне місто на березі Дніпра стало дванадцятим за рахунком українським містом, де до виконання своїх обов’язків в оновленому складі приступив особовий склад Національної поліції України. Присягу у молодих хлопців та дівчат приймав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе.

«Конкурсний відбір пройшли лише 310 чоловік із 3200 охочих, але ми змогли відібрати кращих, — заявив після проведення урочистої процедури очільник МВС. — Серед людей, які пройшли суворий відбір у Херсоні, — 61 жінка та 16 учасників бойових дій у зоні АТО на Донбасі».

Особливо відзначили серед новобранців жінку-«копа» Тетяну Нерву, яка ледве вирвалася з пекла війни під Дебальцевим. Про неї відомо, що півтора року тому жінка разом зі своєю дитиною потрапила до числа біженців iз території Донбасу. У Херсоні вона не просто інтегрувалася в мирне життя, а й змогла пройти досить вимогливий конкурсний відбір і отримала значок поліцейського.

«Я особисто обіцяю, що гідно захищатиму спокій мешканців Херсона, — сказала під час свого виступу Тетяна Нерва. — Я щаслива, що можу нарівні з чоловіками виконувати свій громадянський обов’язок».

Як відомо, для успішної роботи поліції Херсона було закуплено відразу 30 службових автомобілів. Крім того, всі патрульні отримали повні пакети нового обмундирування, а також усю необхідну комп’ютерну техніку. За словами директора Департаменту комунікацій МВС України Артема Шевченка, гроші для оснащення поліції Херсона формою, а також на придбання планшетів та систем слідкування «Цунамі» виділила, згідно з грантом, одна з організацій США, машини вдалося закупити в Японії за Кіотським протоколом. Тобто жодної копійки грошей із державного бюджету України на ці цілі витрачено не було.

«Однак кошти на виплату заробітних плат для поліцейських, а також на проведення внутрішніх робіт у штабах та бензин для заправки автомобілів повинні регулярно надходити з бюджету України», — підкреслив при цьому Артем Шевченко.

А ось у своєму зверненні до особового складу поліції Херсонщини глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе особливо підкреслила, що Національна поліція повинна стати не каральним, а сервісним органом.

«Саме довіра людей повинна стати відтепер головним критерієм оцінки вашої роботи, — сказала Хатія Деканоїдзе. — Ми готові підтримувати кожного поліцейського за умов, якщо новобранці підуть нам назустріч та будуть чесно виконувати свої обов’язки».

А ТИМ ЧАСОМ...

За інформацією, наданою прес-службою Національної поліції України в Донецькій області, ще у двох містах (у Краматорську та Слов’янську) до цілодобових чергувань приступили відразу п’ять мобільних груп швидкого реагування. Новобранці швидко продемонстрували відмінний результати своєї роботи: у першу добу їх чергування пройшло у спокійній обстановці, а час виїзду групи на виклики громадян скоротився до 5-8 хвилин. Усі машини груп реагування правоохоронців оснастили радіостанціями та GPS-трекерами, що дозволить ефективно керувати нарядами. До складу груп швидкого реагування, окрім поліцейських, також увійшли співробітники інших підрозділів для більш якісної роботи.

Нова поліція України вже налічує 115 тисяч співробітників. За інформацією прес-служби УМВС нашої країни, незабаром нові патрульні групи Національної поліції вийдуть на вулиці Черкас, Вінниці, Кременчука та Чернігова.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>