РАХУНКОВА ПАЛАТА

15.01.2016

55,6 млн. гривень

зібрав в українському прокаті сьомий епізод легендарних «Зоряних воєн». Фільм став найкасовішим релізом 2015 року в Україні. Бюджет стрічки становив 200 млн. доларів, а світові збори — 1,733 млрд. доларів.

76%  українських сімей

збідніли за останній рік. Згідно з опитуванням соціологічної групи«Рейтинг» за підтримки уряду Канади, 40% респондентів заявили про значне погіршення фінансового стану, 36% — про часткове, 2% відчули деяке покращення, у 20% нічого не змінилося.

113 українських сайтів

заблокували в «ЛНР» за наказом її лідера Ігоря Плотницького. Такі видання як «Українська правда», «Новое время», «Радіо «Свобода» та іншi заборонили, адже вони нібито «дискредитують керівництво республіки» і доносять «неправдиву» інформацію.

300 млн. доларiв

нададуть Україні США у формі прямої міжурядової допомоги на потреби армії, — заявив секретар Комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони Іван Винник.В першу чергу, військовим передадуть артилерійські радари та засоби зв’язку.

879,5 млн. гривень

витратять на будівництво четвертої гілки метро в Києві у 2016 році. Підземка проляже від Великої Кільцевої до Троєщини. Проект планують завершити до грудня 2020 року.

4,7 млн. доларiв

збитків зазнав Крим від енергоблокади. Таку суму озвучила прокурор півострова Наталія Поклонська. Влада Криму збирається виставити цей рахунок офіційному Києву.

7 тис. гривень

мінімум отримуватимуть військові-контрактники у 2016-му році, командири — удвічі більше, — заявив речник Міноборони Олексій Чорнобай. У новому бюджеті на армію передбачено 55,5 млрд. грн.

50 полонених

обміняють Україна і псевдореспубліки «ДНР» та «ЛНР». Про це домовились у Мінську в рамках тристоронньої контактної групи. Обмін не буде рівноцінним. Більшість військовополонених звільнить Київ.

 25 осіб

померли в Україні від грипу. У МОЗ підрахували, що найбільше летальних випадків зареєстровано в Одеській — 15 осіб, Вінницькій — 7, Харківській — 1 та місті Києві — 2.

22 неплатоспроможні

українські банки розпрощаються зі своїми активами.Серед них одіозні «КБ Даніель», «Надра Банк»і «Порто Франко». Фонд гарантування вкладів фізичних осіб пустить їх з молотка протягом цього тижня.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>