РАХУНКОВА ПАЛАТА

25.12.2015

27 млрд. гривень

складає бюджет Києва на 2016 рік, що на
5 млрд. більше, ніж минулого року, заявив голова комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, «ударівець» Андрій Странніков. Планують виділити 6,4 млрд. грн. на освіту, 4,7 млрд. грн. — на охорону здоров’я і 4,9 млрд. — на соціальну політику, більше 770 млн. грн. — на культуру.

11 млрд. гривень

розраховує отримати Укрзалізниця у 2016 році за рахунок планованого підвищення тарифів на перевезення вантажів на 30% у два етапи, повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

Понад 1,5 млрд. гривень

складе обсяг витрат на надання пільг з оплати комунальних послуг у 2016 році, повідомили у Київраді. Нині такі пільги мають близько 285 тисяч киян.

1,178 млрд. гривень

планують виділити на капітальний ремонт об’єктів житлового господарства та благоустрій Києва у 2016 році. З них 189,205 млн. грн. планується спрямувати на виконання робіт із капітального ремонту покрівель, фасадів, сходових кліток, електромереж, інженерних мереж тощо.

1 млрд. євро

вартує SWAP-договір, підписаний НБУ і Національним банком Республіки Польща про надання Україні кредитної лінії. Він має сприяти поліпшенню структури українського капіталу.

Понад 620 млн. гривень

направлять перевізникам на компенсацію пільгового проїзду міським громадським транспортом у 2016 році, повідомили в Київраді. У порівнянні з 2015 роком обсяг таких видатків збільшено на 224 млн. грн.

351 млн. доларів

боргу Київської міської ради за зовнішніми запозиченнями, які були здійснені у 2005 та у 2011 роках, Кабінет Міністрів вирішив перевести до державного боргу. Тож столиця розраховуватиметься за цими запозиченнями вже з державою. «Отже, фінансовий тягар старих боргів нам вдалося пом’якшити», — зазначив столичний мер Володимир Кличко.

Понад 1 млрд. гривень

перерахував до бюджету Фонд державного майна від оренди державного майна у січні-листопаді, повідомив представник ФДМ. Таким чином, план за 11 місяців виконано на 202,58%.

50 млн. гривень

прибутку очікує отримати в 2015 році Укрпошта, що є найкращим показником роботи підприємства за останні 15 років, заявив глава Укрпошти Ігор Ткачук. За його словами, цей показник у два з половиною рази більший за плановий.

9,034 млн. гривень

планують використати з обласного бюджету на програму розвитку туризму та курортів Закарпаття на 2016—2020 роки. Ці гроші планують спрямувати на облаштування туристичних маршрутів, встановлення інформаційних вказівників, дорожніх інформаційних знаків, облаштування стоянок для велотуристів, випуск інформаційних видань про туристично-рекреаційну індустрію тощо.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>