РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.12.2015

5,7 млрд. гривень

виділить Кабмін у 2016 році Фонду розвитку територіальних громад, які будуть спрямовані на інфраструктурні проекти, повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

100 млн. доларiв

вкладуть у завод «Атек» для будівництво житла, інфраструктури, спортивного містечка зі стадіоном, тенісними кортами, а також збереження льодового стадіону.

99,55 млн. гривень

заплатить адміністрація морського порту «Південний» суднобудівному об’єднанню Smart Maritime Group (SMG, Херсон) за будівництво нафтосміттєзбирача, що зможе виконувати функції буксира та брати участь у локалізації пожеж на судах і портових спорудах. Судно передбачається передати замовнику до кінця 2016 року.

60 млн. тонн

зернових намолотили українські аграрії на 1 грудня, що на 4,6% більше врожайності 2014 року, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко. Найбільший урожай зерна зібрали в Черкаській, Полтавській, Хмельницькій, Сумській та Київській областях.

Близько 600 тис. українців

отримають підвищені пенсії з 1 грудня, розповів перший заступник голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір. Уряд збільшив до прожиткового мінімуму пенсійні виплати інвалідам третьої групи і дітям-інвалідам.

16,9 тис. демобілізованих

військовослужбовців, які брали участь в АТО, скористалися послугами Служби зайнятості з початку цього року, з них працевлаштовано майже 2,4 тис. осіб.

128 приватних

домогосподарств України перейшли на використання енергії сонця, повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук. На початку року таких було 21.

53 пари

нових нічних поїздів у різні регіони України призначила Укрзалізниця з грудня 2015 року. Втім до 2020 року заплановано зменшення кількості нічних потягів і передбачено поетапне заміщення нічних поїздів денними класу «Інтерсіті».

На 17% скоротили

виробництво сталі українські металургійні підприємства у січні-листопаді 2015 року у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року, повідомили в об’єднанні «Металургпром».

На 12%

у проекті закону про Держбюджет-2016 планується збільшити прожитковий мінімум та мінімальну зарплату в наступному році. Пропонується поетапне підвищення мінімальної заробітної плати (з 1 грудня 2016 р. — 1 550 гривень) та прожиткового мінімуму (з 1 грудня 2016 р. —  1 496 гривень).

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>