РАХУНКОВА ПАЛАТА

20.11.2015

Близько 43 млрд. гривень

планується виділити на субсидії в державному бюджеті на 2016 рік, повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко. Також передбачено збереження соцгарантій для переселенців, мобілізованих і демобілізованих бійців.

Майже 4,5 млрд. гривень

переплатили українці за ліки з моменту введення ставки 7% ПДВ із 1 квітня минулого року, розповів директор організації «Публічний аудит» Матвій Холошин.

У 330 млн. гривень

оцінив Фонд державного майна України київський «Президент-готель», котрий виставлено на приватизацію (100% держпакета акцій), повідомила прес-служба фонду.

300 млн. доларiв

може отримати Державна продовольчо-зернова корпорація на модернізацію своїх елеваторів від Експортно-імпортного банку Китаю, повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський.

118,902 млн. гривень

коштують акції «Українського банку реконструкції та розвитку», розповіли в прес-службі Фонду державного майна України.

38 млн. гривень

вкладе херсонська компанія «Фрідом Фарм Інтернешнл» в модернізацію зрошувальної системи, повідомив її фінансовий директор Дмитро Черняк. Проект передбачає заміну застарілих зрошувальних машин на сучасні електричні та модернізацію насосної станції.

На 13,3 тис. осіб

зменшилася кількість безробітних у жовтні 2015 року, повідомила Державна служба статистики. Всього за 10 місяців цей показник знизився на більш ніж 130 тисяч осіб.

На 17,7% зріс видобуток

кам’яного вугілля в Україні (без урахування тимчасово окупованих територій АРК, Севастополя і частини Донбасу) у жовтні порівняно з відповідним місяцем 2014-го і становить 2,7 млн. т, повідомила Державна служба статистики.

Лише 13 круїзних суден

зайшло в Одеський порт за сезон 2015 року, розповів начальник адміністрації Одеського морського порту Михайло Соколов. У той же час на 2016 рік уже є 33 заявки від круїзних операторів.

На 7,3% зріс обсяг

промислового виробництва порівняно з вереснем у таких сферах, як видобуток кам’яного та бурого вугілля, металевих руд, виробництво коксу та продуктів нафтопереробки, повідомили в Державній службі статистики.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>