НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

На королеві корона не горить

На королеві корона не горить

Група індійських бізнесменів та акторів Боллівуду вимагає у Великої Британії повернути до Індії славетний діамант «Кохінор» (у перекладі «Гора світла». — Ред.), що є в обрамленні корони британських монархів, яка тепер належить королеві Єлизаветі ІІ, повідомляє «Радіо «Свобода». Індійські активісти переконані, що діамант у 109 каратів підступно викрали та вивезли з країни. Вартість діаманта оцінюють у 100 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 150 мільйонів доларів).

Піти по-англійськи

Піти по-англійськи

Учора прем’єр-міністр Великої Британії Девід Камерон у листі до глави Ради Європи Дональда Туска виклав умови, за яких Британія може залишитися в складі Євросоюзу. Тим самим розпочалися офіційні переговори між Лондоном і Брюсселем стосовно можливого процесу Брексіту (поєднання слів Британія і ексіт, тобто «вихід») — виходу Великої Британії зі складу ЄС. Текст листа Камерона до керівництва ЄС ще не оприлюднено, але британська газета «Телеграф» зі своїх джерел дізналася про викладені в ньому вимоги британців.

В Іспанії запахло сепаратизмом

В Іспанії запахло сепаратизмом

Позавчора парламент Каталонії зробив перший крок до відокремлення регіону, ухваливши резолюцію, яка передбачає створення «незалежної каталонської республіки». Проект документа підтримали 72 депутати, 63 — проголосували проти. Зокрема, місцеві осередки Народної та Соціалістичної партій. Для початку в Барселоні хочуть створити окреме міністерство фінансів, а цілковито від’єднатися від Мадрида сподіваються через півтора року — у 2017 році, повідомляє «Євроньюс».

Всі статті рубрики