РАХУНКОВА ПАЛАТА

06.11.2015

До 20 млрд. гривень

збільшить капітальні інвестиції наступного року «Укрзалізниця». Гроші компанія планує направити на оновлення рухомого складу та ремонт залізничної інфраструктури. Мінінфраструктури України планує завершити реформування галузі через 3—5 років.

До 8,7 млрд. гривень

«Нафтогаз України» оновив рекорд за боргами «Укргазвидобуванню», повідомили в НАКу. Невиплати перед УГД загрожують виникненням податкового боргу перед органами Державної фіскальної служби і подальшим блокування рахунків компанії, зупинкою видобутку з подальшим відкликанням ліцензій.

3 млрд. доларів

планується витратити на переведення Києва на альтернативні джерела енергії з 2017 до 2020 року. Реконструкція торкнеться ТЕЦ-6 та СТ-2, де побудують нові енергоблоки для збільшення потужності електроенергії міста приблизно на третину, каже мер Кличко.

Більш як 2 млрд. гривень

планується витратити на модернізацію підприємств ДП «Укрспирт» за три наступні роки. Загалом роботи з реконструкції та модернізації проведуть на 25 підприємствах, що входять до складу «Укрспирту».

136 млн. євро

фінансової допомоги виділить Україні Німеччина, з яких 88 млн. євро — кредитна допомога, а 48 млн. євро — це безповоротні кошти, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичюс.

55,6 млн. тонн

зерна намолочено в Україні станом на 3 листопада, повідомив міністр аграрної політики Олексій Павленко. Зерно обмолочено на 95% від прогнозованих площ — 13,9 млн. гектарів. Середня врожайність становила 40,1 центнера з гектара.

Понад 20 млн. гривень

направив Кабмін на реорганізацію Держветфітослужби та Держспоживінспекції (відповідно, 18 млн. грн. та 2,1 млн. грн.), повідомили в уряді.

180 тис. гривень

винен кожен житель України іноземним кредиторам, заявив співголова групи «Відродження» в парламенті Віктор Бондар.

142 107 чоловік

захворіли на грип та ГРВІ протягом тижня, повідомили в прес-службі МОЗу. Ці показники не перевищують епідемічного порогу. Найвища захворюваність у Київській області — 62 на 10 тис. населення; найменша — у Харківській, 13,7 на 10 тис. населення.

Лише 24 години

потрібно на відкриття власного бізнесу, повідомили у Державній фіскальній службі.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>