РАХУНКОВА ПАЛАТА

30.10.2015

1,8 млрд. гривень

прибутку отримала державна компанія «Укртранснафта» за 9 місяців 2015 року, що на 81,1%, або на 811 423 000 гривень більше, ніж за 9 місяців 2014 року. Про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

Понад 400 млн. доларiв

перерахував «Нафтогаз» «Газпрому», повідомив глава Міненерго РФ Олександр Новак. «Відповідно до цих коштів буде поставлено необхідні обсяги газу», — наголосив він.

Більше 200 млн. гривень

кредитів для утеплення будинків видано протягом жовтня, повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук. «Для того, щоб у цьому опалювальному сезоні громадяни менше витрачали на оплату житлово-комунальних послуг, ми запровадили програму, спрямовану на економію енергоресурсів». З початку дії програми, станом на 26 жовтня, банки видали 49113 «теплих» кредитів на загальну суму 810,9 млн. грн.

108 млн. гривень

капітальних інвестицій заплановано на розвиток Миколаївського порту в 2016 році Адміністрацією морських портів України. Зазначена сума потрібна для реконструкції 8-го причалу, облаштування якірної стоянки в акваторії Миколаївського морського порту. Сума капітальних інвестицій, запланована на 2016 рік, є історичною для Миколаївського МП за останні 5 років.

30 млн. канадських доларiв

збирається виділити Канада на розвиток малого та середнього бізнесу в Україні, повідомив посол Канади в Україні Роман Ващук. Крім того, готується проект локально-економічного розвитку в низці областей України — Канада вирішила виділити Україні грант у розмірі 200 тис. євро на підтримку Національної ради реформ.

 

12,5 млн. тонн

зернових експортувала Україна з початку 2015 року станом на 27 жовтня. Про це йдеться в матеріалах департаменту стратегії та економічного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України.

1 млн. гривень

застави вимагає Печерський райсуд Києва за Юрія Єрняка, відомого в кримінальних колах як Юра Молдаван. Його звинувачують у викраденні в 2012 році голови правління ПрАТ «Нафтогазвидобування» Олега Семінського. Генпрокуратура має намір оскаржити таке рішення суду.

Понад 27 тис. українців

у 444 районних центрах країни взяли участь у районних семінарах з енергоефективності та отримали інформацію про способи утеплення житла та найпопулярніші заходи з енергоефективності, повідомили в Державному агентстві України з енергоефективності та енергозбереження.

Понад 400 правопорушень,

вчинених стосовно активістів, виявило Міністерство внутрішніх справ у рамках розслідування злочинів на Майдані, повідомив перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Юрій Педос. За його словами, розслідуванням займається спільна робоча група МВС та Генпрокуратури.

На 30 відсотків

планується скоротити штат Державної фіскальної служби з 1 січня 2016 року, повідомив голова ДФС Роман Насіров. «Це означає, що з чисельності 58 тис. людей, які зараз є у штаті ДФС, залишиться близько 48 тис. Буде суттєве оновлення Державної фіскальної служби», — наголосив Насіров. n

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>