РАХУНКОВА ПАЛАТА

09.10.2015

до 70,6 млрд. доларiв

зріс сукупний держборг України, з січня-серпня збільшившись на 1,1%, інформує Міністерство фінансів.

більше 2 млрд. кубометрів

газу «Нафтогаз» закупить у «Газпрому» в рамках зимового газового пакета, повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак.

300 млн. гривень

кредиту візьме «Укртрансгаз» у «Укргазбанку» і «Альфа-банку» терміном на один рік, повідомили в газовій компанії.

35 млн. доларiв

виділить Міжнародна фінансова корпорація (IFC), котра є членом групи Світового банку, українській агропромисловій компанії «Астарта» з метою допомогти їй диверсифікувати бізнес і збільшити обсяги виробництва сої, передає «Економічна правда».

35 млн. доларiв

отримали вінницькі агрофірми від поставок своєї продукції в Китай. Основна частка — це продукти рослинництва, але збільшується й кількість м’яса та молока. «Вінницька область продає до Китаю 10% продукції. В основному, це соя та кукурудза, але тваринництво посилює позиції», — повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Вінницької ОДА Микола Неїлик.

за 16 млн. гривень

Фонд держмайна продав Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів, повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Інститут був головним підприємством iз розробки та виготовлення засобів супутникового зв’язку військового призначення та компонентів для українського «джавеліну» — протитанковоі ракети «Стугна». Прокурор зазначив, що наразі тривають інтенсивні слідчі дії для з’ясування обставин продажу.

10 млн. гривень

виділено шахтарям Львівщини на погашення заборгованості, повідомили у Львівській облдержадміністрації. У ДП «Львіввугілля» кошти надійшли від ДП «Вугілля України» за відвантажене на теплові електростанції тверде паливо. Отже, залишок боргу за серпень становить 19,1 млн. грн. (20,5%).

7,7 млн. голів

птиці, які втратили через закриття підприємств у Луганській та Донецькій областях, виробникам, iмовірно, вдасться компенсувати впродовж наступного року, прогнозують в асоціації «Союз птахівників України». А це майже 20% виробництва продукції птахівництва.

10 тис. га

земель планує продати агрохолдинг «Мрія» у межах плану оптимізації земельного банку, повідомила прес-служба компанії. Водночас компанія планує придбати 5 тис. га оброблюваної землі. Таким чином до 2016/17 рр. земельний банк холдингу становитиме 165 тис. га оброблюваної площі.

1-1,5 трактора

на регіон становить державна фінансова підтримка фермерів, розповіла голова Ради жінок-фермерів України Людмила Клебанова. За її словами, «у 90-ті роки підтримка фермерства була потужною, держава виділяла 500 млн. грн. А сьогодні пропонують держпідтримку в розмірі близько 20 млн. грн. — це менш як 1 млн. грн. на область».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>