РАХУНКОВА ПАЛАТА

18.09.2015

Більш як на 14 млрд. гривень

експортних вантажів пройшло з початку року через Херсонську митницю. Українську продукцію і товари переважно купують у Туреччині, Франції, Ізраїлі, Італії, Іспанії, Нідерландах, Марокко, Болгарії, Великобританії, Єгипті та Польщі. У порівнянні з позаминулим роком спостерігається збільшення вагових показників на 10% і вартісних на 87%.

10 млрд. гривень

виділить держава до кінця року на підвищення зарплат і пенсій, повідомила міністр фінансів України Наталія Яресько. Мінімальна зарплата зросте з 1218 грн. до 1378 грн., прожитковий мінімум — до 1330 грн. Обидва показники зростуть на 13%. Розмір мінімальної пенсії підвищиться до 1074 грн. Також збільшаться державна допомога та стипендії.

500 млн. доларів

пропонує Україні як кредит Світовий Банк. Рада Світового Банку 15 вересня затвердила програму кредитування для розвитку банківської системи та підтримки реформ в Україні. Таке рішення було прийнято з огляду на аналіз критичної ситуації у фінансовій сфері України.

30 млн. євро

інвестує ТОВ «АПК Маїс» в яблука, напої та м’ясо-молочну продукцію. Компанія профінансує проекти, пов’язані з системами зрошення, переробкою яблук і м’ясомолочною продукцією в Черкаській області. Про це повідомляє видання «Дело», посилаючись на інформацію, оприлюднену директором ТОВ Сергієм Терещуком.

близько 15 млн. громадян

не зможуть проголосувати на місцевих виборах, повідомляє Комітет виборців України. Наголошується, що з тих чи інших причин ці громадяни проживають не за місцем офіційної реєстрації. Однак в Україні велика кількість людей має місце реєстрації в одному місці, а фактично проживає в іншому

Понад 13 млн. гривень

зекономило МВС на закупівлі пального завдяки системі електронного реверсивного аукціону, передає УНН. Це дозволить підрозділам МВС здійснити заправку автотранспорту пальним на будь-яких АЗС за цінами: для бензину А-95 — 17,09 грн./літр, бензину А-92 — 15,98 грн./літр та дизельного палива — 15,78 грн./літр.

У більш ніж 6,5 млн. гривень

оцінюються збитки, завдані державі колишнім керівництвом Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Євген Кожухівський. Він наголосив, що встановлена сума матеріальних збитків визначається як спричинена групою осіб.

До 30 грн. за кілограм

підскочить ціна гречки найближчим часом в Україні з нинішніх 20-23 грн./кг. Як відзначають агроексперти, причина здорожчання — невисокий урожай культури через суху погоду та літню спеку. Ситуацію могло б змінити скорочення експорту гречки. Адже українські компанії вивозять великий відсоток крупи за кордон. Зокрема, в Росію.

На 16,5 вiдсотка

скоротилося в Україні перевезення вантажів залізницею порівняно з аналогічним періодом 2014 року без урахування тимчасово окупованої території Криму та зони проведення АТО, розповіли у Державній службі статистики України. Зокрема, зменшилося перевезення коксу — на 29,1%, нафти і нафтопродуктів — на 32,2%, кам’яного вугілля — на 38,4%.

Зростання ВВП на 2% за інфляції у 12%

закладено у проект Держбюджету на 2016 рік. Проте уже найближчим часом дохідна і видаткова частини можуть зазнати змін. У понеділок Кабмін схвалив проект Держбюджету на 2016 рік і зареєстрував його в Раді. Того ж дня документ було відкликано.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>