«Велика» різниця

«Велика» різниця

Попри обіцянки Прем’єр-міністра, що мінімальні пенсії та зарплати, соцвиплати, а також зарплати окремих категорій бюджетників та стипендії студентів зростуть із першого вересня, досі цього не сталося. Лише днями Кабмін подав до ВР відповідний законопроект, і у четвер депутати за нього голосуватимуть.

Спекулюючи горем

Спекулюючи горем

Матір заживо спаленої ґвалтівниками Оксани Макар (про цей жахливий злочин, скоєний у Миколаєві в березні 2012 року, що, без перебільшення, сколихнув усю Україну, «УМ» писала свого часу досить докладно) Тетяну Суровицьку судять за крадіжку дитячих речей.

Потягнув за язик

Потягнув за язик

Славнозвісний львів’янин Святослав Літинський, який влітку цього року виграв суд і першим в Україні отримав паспорт суто державною мовою, вирішив боротися за зміцнення позицій рідної мови й надалі. Цього разу він подав до суду на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з вимогою до МВС надати йому автентичний переклад українською мовою промови очільника правоохоронців.

Бойовики, час додому

Бойовики, час додому

Скористатися державною програмою «Тебе чекають удома» закликає учасників російських терористичних угруповань, які діють на Донбасі, Українська православна церква Київського патріархату.

Одна голова — добре. А цілий загін — краще

Одна голова — добре. А цілий загін — краще

З найпершого моменту від початку бойових дій на сході України серед численних добровольців з Вінниччини, котрі прагнуть боронити Батьківщину, раз по раз з’являються і рядові держслужбовці, й посадовці. На фронт, щоправда, потрапляють не всі.

Бабине літо — до Петра тіко

Бабине літо — до Петра тіко

Зважаючи на незначне похолодання, яке прийшло в Україну на початку місяця, надія українців на тепло майже згасла, проте синоптики обіцяють підвищення температури до +30 градусів уже у вихідні. Про це «УМ» розповів Микола Кульбіда, директор Укргідрометцентру: «Уже відсьогодні в Україні — без опадів.

Всі статті рубрики