РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.09.2015

14,536 млрд. кубометрів газу

перебуває в українських підземних сховищах газу станом на 1 вересня, свідчать дані асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE). Тільки за останній тиждень Україна збільшила газові запаси на 500 млн. кубометрів, і на сьогодні вітчизняні ПСГ заповнені на 46,97%.

10,9 млрд. кубометрів газу

надійшло зі Словаччини станом на 2 вересня, зазначили у «Нафтогазі». «За останні 365 днів 73% імпортного газу прийшло в Україну з Європи, в тому числі 67% — за словацьким маршрутом», наголосили у компанії.

Близько 900 млн. доларів

надасть Україні Японське агентство міжнародного співробітництва у вигляді пільгового кредиту на 40 років на модернізацію Бортницької станції аерації. 2 вересня ВР ратифікувала кредитний договір iз японським урядом.

У 245 млн. гривень

оцінено активи Державної адміністрації залізничного транспорту України (Укрзалізниця) в рамках підготовки до корпоратизації, повідомив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський. Оцінка — необхідний крок у створенні акціонерної компанії на базі Укрзалізниці.

55 млн. євро

надасть Україні ЄС на розвиток економіки. Відповідна Угода про фінансування найближчим часом має бути підписана українським урядом та Єврокомісією. Кошти будуть виділені протягом 2016—2020 років.

до 30 млн. доларів

на день надходить в Україну від експорту аграрної продукції — передає прес-служба Мінагрополітики. Україна істотно збільшила поставки на ринки ключових країн. Зокрема, експорт продукції в США збільшився на 36%, в країни Азії — на 10%, в країни Євросоюзу — на 6%.

близько 21,30 млн. євро

виділить Україні Норвегія на підтримку проведення реформ — заявив міністр закордонних справ цієї країни Берге Бренде. За його словами, українська влада повинна показати, що вона спроможна подолати погане управління та корупцiю, які спричинили протести Євромайдану.

близько 10 млн. доларiв

щороку втрачає Україна через корупцію та неефективність роботи державних кінних заводів, повідомили в Мінагрополітики. Держава фактично не здатна контролювати використання власних активів, адже переважна більшість конезаводів не мають правовстановлюючої документації на нерухомість та землю.

700 тис. тонн

вугілля перевезла Укрзалізниця із зони АТО у серпні, повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. «Нам вдалося разом із Міністерством енергетики накопичити вже додатково майже 200 тис. т енергетичного вугілля», — наголосив Пивоварський.

19-річчя

відзначила українська гривня. Валюта була введена як грошова одиниця 2 вересня 1996 р., відповідно до президентського указу Л. Кучми від 25 серпня 1996 року.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>