РАХУНКОВА ПАЛАТА

21.08.2015

7 млрд. гривень

недоплатили до держбюджету підприємства, розташовані у зоні проведення антитерористичної операції, повідомили в прес-службі Державної фіскальної служби України.

500 млн. доларів

— такою є початкова ціна за Одеський припортовий завод, до якого придивляються 10 компаній, повідомив глава Фонду державного майна України Ігор Білоус. Приватизація одного з найбільших виробників аміаку, карбаміду й азотних добрив в Україні, стане частиною реформи державного сектору економіки і дозволить встановити тривалі і стабільні відносини з іноземними інвесторами.

468 млн. гривень

коштуватиме українському бюджету облаштування державного кордону з Російською Федерацією в 2015—2016 рр., повідомив заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк. Нині відповідні роботи ведуться в Харківській і Чернігівській областях. На сьогодні обладнано 180 км протитанкових ровів, 546 км фортифікаційних перешкод, 39 км загороджень iз колючого дроту, 175 бліндажів, 134 перекриті щілини і 897 окопів та встановлено 6 нових спостережних вишок.

2,3 млн. субсидій

оформлено на даний момент, повідомили в Міністерстві соціального захисту населення. За даними заступника міністра Віталія Мущиніна наразі обробляються дані 400 тис. сімей і щотижня додається 50 тис. заявок. Такими темпами, вже до осені буде оформлено 3 млн. субсидій, а до початку опалювального сезону — 4,5 млн., а кількість бажаючих отримати субсидію зросла порівняно з 2014 р. у 5 разів.

Більше 200 тис. пенсіонерів

із Луганської та Донецької областей не отримують пенсій на сьогоднішній день, повідомив заступник міністра соцполітики Віталій Мущинін. За його словами, основною причиною є те, що «або не було безпосереднього звернення від пенсіонерів, або в нас немає інформації про ситуацію з цими людьми». Сьогодні держава виплачує майже 1,6 млрд. грн. пенсій громадянам, зареєстрованим в Україні як внутрішньо переміщені особи.

150 тис. тонн

вугілля одержить Вуглегірська ТЕС (Харківська обл., входить до складу ПАТ «Центренерго») до жовтня, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин. За словами міністра, до 15 вересня має бути забезпечений місячний обсяг спалювання палива на складі.

52,2 га,

вартістю 1 млн. 435 тис. грн., повернуло сільськогосподарське підприємство у Рогатинському районі Івано-Франківської області у державну власність через незаконне надання в оренду земельних ділянок, повідомили в обласній прокуратурі.

20 тонн

української риби Россільгоспнагляд по Республіці Крим та м.Севастополь не пустив на півострів нібито через перевищення показника числа мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів.

20 українських

торговельних представництв буде створено за кордоном до кінця наступного року для просування вітчизняного експорту, повідомив міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавічус. За останніми даними міністерства, промисловість України після досягнення нею найнижчого за останні роки рівня почала зростати.

За ціною 7,5 євроцента

за 1 кВт/год. Україна постачатиме електроенергію до Польщі, де в результаті аномальної спеки виникла складна ситуація з електропостачанням, сказано в постанові Нацкомісії з регулювання енергетики та комунальних послуг. До речі, вартість електроенергії в Україні становить 63 копійки за 1 кВт / год. Тобто полякам електроенергія коштуватиме майже втричі дорожче, ніж українцям.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>