РАХУНКОВА ПАЛАТА

14.08.2015

700 млн. гривень

узяло в кредит державне підприємство «Енергоринок» в «Ощадбанку» на погашення заборгованості перед шахтарями. Згідно з повідомленням, позикові кошти держпідприємство залучає строком на один рік.

55 млн. гривень

запланували витратити на херсонський аеропорт до кінця року. За словами голови Херсонської області Андрія Путилова, на ці гроші хочуть оновити покриття руліжних доріжок і перону, відремонтувати будівлю аеровокзалу, встановити нове радіолокаційне обладнання і купити спеціальну техніку.

36 млн. євро

виділило Королів-
ство Норвегія цьогоріч для підтримки реформ в Україні, повідомив перший секретар Посольства Норвегії в Україні Бйорнар К. Гудместад-Теіген. Зі слів дипломата, Норвегія підтримуватиме Україну і наступного року.

35,7 млн. тонн

зернових раннього врожаю вже намолочено в Україні з 60 млн. тонн запланованих, заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

7,3 млн. доларiв

витратила Україна на імпорт кави в липні, повідомили в Державній фіскальній службі. Основним експортером кави стала Італія (майже на 0,9 млн. дол.).

4,9 млн. гривень

має намір витратити найбільший державний енергохолдинг «Нафтогаз України» на оренду 33 автомобілів у жовтні-грудні 2015 року для перевезень пасажирів поза розкладом. Відповідно до тендерної документації, це мікроавтобуси «Фольксваген Мультівен» (3 шт.), «Фольксваген Каравелла» (1 шт.), автомобілі представницького класу (3 шт.), позашляховики (2 шт.), автомобілі середнього класу (24 шт.).

300 тис. тонн

склав дефіцит мінеральних добрив до осінньої посівної, повідомив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко. Аби вирішити цю проблему, необхідно, щоб азотні підприємства країни запрацювали або було прийнято рішення про зняття мит для імпорту добрив.

80 тис. тонн

південноафриканського вугілля прибуло в Іллічівський порт на першому судні. Паливо вартістю $65 за тонну, призначене для енергокомпанії «ТехНова», згодом відправлять на Дарницьку ТЕЦ у Київ та на Чернігівську ТЕЦ, повідомив віце-прем’єр-міністр Валерій Вощевський.

62 тис. свиней,

заражених АЧС, знищили фахівці Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України на агрокомбінаті «Калита» у Київській області. За словами заступника глави відомства Олександра Вержиховського, протягом найближчої доби буде проведено комплекс робіт із дезiнфекції приміщень та знезараження ґрунту на території всього свинокомплексу.

На 135 фермерств

більше стало в Україні станом на 1 липня 2015 року, повідомила Державна служба статистики України. Найбільша кількість господарств сконцентрувалася в Одеській (5,1 тис.), Миколаївській (3,8 тис.) та Дніпропетровській (3,3 тис.) областях. Водночас за вказаний період площа оброблюваних фермерськими господарствами земель скоротилася на 4,1% — до 4,4 млн. га.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>