«Бетонний» бацька

«Бетонний» бацька

У Білорусі почалася виборча кампанія — 11 жовтня сусідня країна обиратиме собі нового (а швидше за все — старого) президента. Увечері минулої п’ятниці Центральна виборча комісія завершила прийом заяв про реєстрацію ініціативних груп із висунення кандидатів на пост глави держави. Загалом було подано 14 заявок.

Імперський вовкулака

Імперський вовкулака

Нещодавно делегація українських журналістів побувала з робочим візитом у Чехії, зокрема у місті Брно. У тамтешньому Технічному музеї, відомому у всій Європі, під історію Першої світової війни виділено цілий поверх. Але мене в першу чергу зацікавили не численні зразки зброї, а плакат часів Австро-Угорської імперії, до складу якої на той час входила Чехія.

Хто там дивиться на нас?

Хто там дивиться на нас?

У приміщенні Королівського наукового товариства в Лондоні позавчора було дано старт програмі інтенсивних пошуків наявності розумного життя у космосі. Як повідомляє Бі-Бі-Сі, це ідея британських та американських вчених, куратором якої є славетний учений Стівен Хокінг. А фінансовим спонсором виступає російський мільярдер, фізик за освітою Юрій Мільнер, який виділив на такі пошуки 100 мільйонів доларів.

Мінлива електоральна любов

Мінлива електоральна любов

Після президентських виборів у Польщі минуло лише трохи більше місяця, і навіть новобраний президент Анджей Дуда ще чекає на свою інавгурацію, що відбудеться 6 серпня. А народна підтримка рок-музиканта Павла Кукіза, який посів у виборчих перегонах третє місце і став сенсацією президентської кампанії, вже впала на 11% — з 24 до 13.

Всі статті рубрики