РАХУНКОВА ПАЛАТА

10.07.2015

1,52 млрд. доларів

отримала Україна від експорту у січні-червні соняшникової олії, сказано у звітах митної статистики. Зокрема, тільки в червні Україна експортувала цього продукту на загальну суму $ 276, 5 млн., що на 38% більше, ніж у попередньому місяці. Основним закордонним споживачем української олії стала Індія.

1 млрд. доларів

за минулий рік втратили російські виробники і міжнародні компанії, які виробляють продукцію в РФ, через бойкотування українцями їхніх товарів, заявив директор української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

1 млрд. доларів

необхідно, щоб реконструювати зрошувальні системи на півдні України, заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко. За його словами, під час робочих перевірок у п’яти областях було виявлено понад 80% зношених зрошувальних систем. До реконструкції міністерство планує залучити інвесторів.

3,683 млн. доларів

отримала Україна у червні 2015 року за експорт солі, повідомила Державна фіскальна служба України. Найбільше української солі в червні «з’їла» Росія (на 1,417 млн. доларів).

від 59,5 до 60 млн. тонн

— таким, за прогнозами аграріїв, має бути цьогорічний урожай зерна, що менше, ніж минулого року, коли Україна зібрала майже 65 млн. тонн. Зокрема, київські експерти очікують серед іншого 24,9 млн. тонн пшениці та 7,2 млн. тонн ячменю, а також від 25,7 до 26 млн. тонн зерна кукурудзи.

20 млн. гривень

відшкодує львівській владі «Укрспирт» за неправомірний самовільний забір підземних прісних вод протягом року на території Великолюблінської селищної ради, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

6 млн. гривень

застави призначив суд сину зниклого голови Апеляційного суду Києва Чернушенка — Дмитру, котрому інкримінують авторство повідомлень, які він надсилав батькові і вказував, які судові рішення ухвалювати.

5,5 га торфовищ

тліє у Чорнобильській зоні, повідомили у ДСНС України. Рятувальники тримають ситуацію під контролем, гасячи два локалізовані осередки торфу на цій площі.

25 тис. гривень

на рік податку змушені платити власники автомобілів, яким менше п’яти років і які мають об’єм двигуна більше 3 тисяч кубічних сантиметрів. Платити такий податок вони будуть, поки автомобілю не виповниться п’ять років. У Міністерстві фінансів повідомили, що податок на розкішні автомобілі стосуватиметься всього 17 тисяч транспортних засобів.

14,68 тис. тонн

свинини у січні—червні 2015 експортувала Україна, що в 8,2 раза більше, ніж за аналогічний період 2014-го, свідчать дані митної статистики.

 

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>