Убити «губернатора»

07.07.2015

Перший вибух прогримів у дворі будинку «губернатора» Херсонщини Андрія Путилова: невідомі підкинули бомбу просто під двері, де вона й вибухнула та пошкодила прилеглі будівлі. Правоохоронці з’ясували, що вибуховий пристрій був начинений металевими елементами для збільшення вражаючої дії. Після цього загрози посипалися і на адресу «губернатора» Миколаївщини Вадима Мерікова. Ці факти змусили співробітників СБУ півдня України об’єднати свої зусилля в антитерористичній боротьбі. В результаті, правоохоронцям під час спільної операції вдалося знешкодити терористичну групу з чотирнадцяти мешканців Миколаївської та Одеської областей. Терористи іменували себе «Одеським підпіллям» та «Миколаївським підпіллям» відповідно.

За словами прес-секретаря громадської організації «Оберіг», у ході обшуків було вилучено понад 10 кілограмів вибухівки, патрони, амуніцію, заборонену літературу, а також інші предмети, які терористи припасли для масованого здійснення терактів на території півдня України.

«Диверсанти запланували відразу декілька гучних терактів як на залізничних коліях, так і на території низки інших стратегічно важливих об’єктів, а також у волонтерських центрах Миколаєва, Херсона та Одеси, — йдеться в повідомленні громадської організації «Оберіг». — Для «підпільників» було важливо зібрати максимальну кількість людських жертв на півдні України та зірвати літній сезон у курортній зоні. Координацію групи бандитів здійснювала агентура ФСБ, а також їхні ідейні лідери з невизнаного утворення «ЛНР». Так само відомо, що терористи активно вербували у свої ряди нових прихильників «руского міра» для участі в бойових діях на Донбасі».

А ось ще двох терористів, які готували замах на Вадима Мерікова і були затримані співробітниками УСБУв Миколаївської області, обміняли на українських військових, що потрапили в полон у зоні АТО на Донбасі. Зараз 42-річний Володимир Слісаренко та 39-річний Костянтин Кокошинський перебувають у Донецьку, а їхні сім’ї залишилися в Миколаєві.

Водночас ці терористи не відмовилися від своїх намірів боротися за «рускiй мiр», та заявили, що ще повернуться до Миколаєва, щоб, як вони висловилися, «проїхатися містом на БТРі та постукати гранатометом у двері СБУ». Диверсанти через своїх адвокатів подали скарги в Миколаївську обласну прокуратуру, а також судовий позов на дії начальника обласного СБУ і співробітників обласної міліції Миколаєва і збираються притягнути до кримінальної відповідальності начальника обласного управління СБУ, а також слідчого і оперативників з Миколаївського облУВС за «знущання хунти».

Тим часом у правоохоронних органів Миколаєва є достатньо доказів для того, щоб спростувати всі провокації та домисли терористів-невдах.

«У Володимира Слісаренка вилучили записник з інформацією про абсолютно конкретні телефонні зв’язки з помічниками колишнього ватажка бойовиків «ДНР» Ігоря Гіркіна «Абвером» і «Агапом». Чимало там було й інших контактних телефонів відомих нам диверсантів, — розповів прес-офіцер Управління СБУ в Миколаївській області Андрій Середич. — Згідно із задумом затриманих, безпосереднім виконавцем убивства «губернаторів» Херсонщини та Миколаївщини мав стати спеціально завербований чоловік зі сторони, який би професійно володів вогнепальною зброєю».

На даний час усі стратегічно важливі об’єкти Херсонщини та Миколаївщини є під цілодобовим патрулюванням силами правоохоронних органів та активістів місцевих громадських організацій. Як заявив начальник Миколаївського обласного управління міліції Віталій Гончаров, вартість договору тільки на охорону одного Інгульського моста перевищила 578 тисяч гривень, приблизно в таку саму суму обходиться охорона інших стратегічно важливих об’єктів, де можуть готувати свої провокації терористи.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>