Обіцяти — не означає не стріляти

03.07.2015

Упродовж середи бойовики знову знизили інтенсивність обстрілів українських позицій. Удень експерти зафіксували близько 20 випадків порушення умов припинення вогню. Найнапруженішою ситуація була на підступах до Маріуполя та поблизу окупованого Донецька.

Утім відносне зменшення активності російсько-терористичних бандформувань тривало недовго. Загалом минулої доби бандити 54 рази обстріляли позиції українських військ. При цьому традиційно використовували заборонене важке озброєння.

«Знову під вогнем опинилися Піски та Мар’їнка, що неподалік окупованого Донецька. Загарбники гатили з мінометів різних калібрів та гранатометів. На цьому ж напрямку зі 122-міліметрових гаубиць також було обстріляно Первомайське, а з мінометів калібру 120 мм — Славне й Тарамчук», — повідомляє прес-центр АТО.

На Приморському напрямку в районі Маріуполя танки й міномети проросійських бандформувань гатили по Старогнатівці. Удару артилерії зазнали околиці Бердянського.

Бойовики також обстріляли Широкине. Хоча раніше вони самі ж оголосили його демілітаризованою зоною. Повідомлення про це в середу поширив прес-центр батальйону «Азов» із посиланням на депутата Андрія Білецького.

«На дану хвилину в Широкиному — бої. Сьогодні до нас дійшла пречудова новина — виявляється, вчора «ДНР» проголосило Широкине демілітаризованою зоною. Тобто вчора весь день, сьогодні вночі і вранці нам у Широкиному і Бердянському лише здавалося, що падають 120-ті міни і працюють «Гради». Очевидно, це «здавалось» і пораненому вчора там же бійцю ЗСУ», — заявив пан Білецький.

На Луганщині мінометами, ПТРК, стрілецькою зброєю та гранатометами били по Новотошківському, Станиці Луганській, Кримському та Золотому. Найбільше постраждала Станиця. Там унаслідок нічних обстрілів згорів будинок і перебито газопровід.

«У центральній частині селища на трьох вулицях осколками та гранатами перебито газопровід низького тиску, однак до ранку ремонтникам вдалося усунути пошкодження й відновити газопостачання. У райцентрі та семи прилеглих селах із минулої п’ятниці немає електроенергії (рубильник вимкнуто на окупованій території), ускладнено мобільний зв’язок», — повідомляють у прес-центрі Луганської ОДА.

На решті території області, що підконтрольна Україні, вже другу добу зберігається відносне затишшя. Не фіксують перестрілок у таких традиційно гарячих точках Луганщини, як Кримське, Трьохізбенка, Щастя, Троїцьке, Новотошківка, Катеринівка, Оріхове.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>