Гострий «аргумент»

23.06.2015

ТНе встигли на Вінничині улягтись пристрасті і з’явитись бодай якісь результати слідства з приводу замаху на головного лікаря обласного онкодиспансеру Володимира Шамрая, як сталася нова резонансна подія у середовищі медиків області. У Калинівській районній лікарні лікар-анестезіолог, 62-річний Борис Грищишин, убив свого керівника — в. о. завідувача відділення анестезіології 44-річного Юрія Ярощука. Це вбивство, напередодні дня медичного працівника, шокувало ледь не всю Вінницьку область.

Того фатального дня анестезіолог із сорокарічним стажем дізнався, що наказом головного лікаря усунений від виконання обов’язків. Причиною стало порушення службової дисципліни та етики спілкування з пацієнтами й медперсоналом. Наказ був виданий на підставі доповідної записки заввідділення. Грищишин вирішив піти до керівника на «розбірки». Але на розмову взяв із собою ножа.

Як стало відомо, на посаду, що її займав покійний, претендував саме Борис Грищишин. Тож події останнього дня – звільнення з роботи, вочевидь, стали точкою неповернення для обох.

Медсестри досі із жахом згадують той день. «Я була на посту, коли побачила, — як вийшов лікар, тримається за груди. Потім упав і захрипів. Слідом за ним виходить із ножем у руках Грищишин, з ножа капає кров. Ми побігли по допомогу, а він кинувся за нами з ножем», — розповіла медсестра Юлія Стебновська.

Завідувача відділення намагалися врятувати його ж колеги, але два ножових поранення в області грудей та черевної порожнини стали для медика смертельними. А шістдесятидворічний нападник після скоєного сів чекати приїзду правоохоронців.

У те, що саме службовий конфлікт спричинив трагедію керівництво лікарні, зокрема головлікар Володимир Костюк, вірити відмовляється. Однак саме ця причина є основною версією міліції. «Грищишин сам визнає, що вбив колегу, аби помститися», — прокоментував перший заступник начальника Калинівського РВ УМВС України Володимир Білаш.

«Мені все настільки набридло, що сьогодні це вже був край. Терпіти я більше не міг. Пішов, узяв ніж, який ношу завжди в сумці, відкриваю банки консервні, ріжу хліб. Зробив те, що зробив, убив людину; і я це усвідомлюю», — зізнався Борис Грищишин.

Лікаря затримано за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження. За таке правопорушення передбачено покарання до 15 років позбавлення волі. Крім того, визначатиметься і осудність підозрюваного.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>