«Бережіть своїх поетів»

«Бережіть своїх поетів»

Днями в затишній атмосфері вітальні київського Літературно-меморіального музею-квартири М. Бажана у рамках циклу заходів «На перехресті творчих шляхів» відбувся літературний вечір «...Тільки нам дано любити привіт знайомих берегів». Людмила Рєзнікова, завідувачка сектором музею, пояснила ідею заходу: «У нашому музеї-квартирі дуже багато книг, картин із дарчими написами від Голованівського родині Бажанів, часто Микола Платонович згадував Голованівського у своїх рукописах і спогадах.

Робити все на «відмінно»

Робити все на «відмінно»

Варто лише перерахувати заняття, які опанував на «відмінно» Іван Малкович: скрипка (має музичну освіту, артист оркестру і викладач музики), поет, перекладач, а ще він блискучий менеджер, що створив одне з найкращих видавництв в Україні «А-ба-ба-га-ла-ма-га».

Динозаври повертаються

Динозаври повертаються

Франшиза оскароносного Стівена Спілберга «Світ Юрського періоду» (оригінальна назва Jurassic World) відучора в Україні — на великих екранах. Із 1993 року — це вже четверта історія про динозаврів. Її появи глядач чекав понад десятиріччя. А творці зсунули навіть раніше проанонсовану на минулий рік прем’єру. Лише у квітні 2014-го почали знімати на Гаваях варіант, який влаштував усіх у творчій команді. Режисер і головний сценарист фільму — Колін Тревороу, якому Спілберг вирішив передати управління проектом.

Всі статті рубрики