Динозаври повертаються

12.06.2015
Динозаври повертаються

Двоє братів ще не знають, що в парку динозаврів їх чекають жахливі пригоди. (з сайта bhfilms.com.ua.)

Франшиза оскароносного Стівена Спілберга «Світ Юрського періоду» (оригінальна назва Jurassic World) відучора в Україні — на великих екранах. Із 1993 року — це вже четверта історія про динозаврів. Її появи глядач чекав понад десятиріччя. А творці зсунули навіть раніше проанонсовану на минулий рік прем’єру. Лише у квітні 2014-го почали знімати на Гаваях варіант, який влаштував усіх у творчій команді. Режисер і головний сценарист фільму — Колін Тревороу, якому Спілберг вирішив передати управління проектом.

Цього разу розташований на острові неподалік від узбережжя Коста-Ріки, світ Юрського періоду є величезним витвором архітектурного мистецтва, розміщеним у природних красотах. Живуть там генномодифіковані динозаври. Натовпи туристів — понад 20 тисяч. Діти катаються верхи на міні-трицераптосах; юрба затамовує подих, коли гігантський мозазавр виринає з басейна, щоб проковтнути білу акулу... Просто захоплюючі картинки, щоб споглядати їх в об’ємному форматі.

Фантастичний трилер починається з того, що до керуючої парком Клер (Брайс Далас Говард) сестра відправляє двох синів — 16-річного Зака (Нік Робінсон) та 11-річного Грей (Тай Сімпкінс). Але їхня тітка має займатися індомінусрексом, новою генномодифікованою величезною динозаврихою, поведінка якої згодом стає небезпечною для всіх відпочивальників парку розваг. А на підмогу їй прийде відважний колишній «морський котик» Оуен (Кріс Пратт), який навіть уміє говорити з динозаврами. Ну не склалося у них колись раніше друге побачення, але це лише зачин для палкого поцілунку наприкінці фільму. Однією з додаткових сюжетних ліній є намагання перетворити динозаврів на живу зброю.

Незважаючи на бої величезних і менших ящерів, які періодично жертимуть охоронців парку, і бризки крові, «Світ Юрського періоду», бюджет якого склав 150 млн. доларів, — ще один видовищний фільм для сімейного перегляду від студії Universal.