Півтисячі кілометрів вдячності

Півтисячі кілометрів вдячності

500 кілометрів для щирого серця — не відстань. Це на власному прикладі довів офіцер одного з підрозділів Генерального штабу ЗСУ Олег Черняк. Перебуваючи на фронті, він разом із побратимами регулярно отримував допомогу від одеських волонтерів.

Майдан «для Кісєльова»

Майдан «для Кісєльова»

Минулої неділі, близько 15-ї години, кілька десятків протестувальників розбили намети у центрі столиці біля стели Незалежності. Основними вимогами активістів, які називають себе «учасниками третього Майдану», були звіт від Президента та уряду про зроблену роботу, а також перегляд тарифів ЖКГ, розслідування злочинів проти Майдану та індексації соціальних виплат.

Зламаними сходами — до екораю

Зламаними сходами — до екораю

У минулі вихідні, до Всесвітнього дня навколишнього середовища, у столиці презентували облаштування першого в Україні інноваційного екопарку «Нивки» — в давно існуючому. Проект розробила ініціативна група соціально відповідального бізнесу на платформі Європейської бізнес асоціації та за підтримки КМДА. «Київ повинен бути містом парків та скверів, — констатував мер міста Вiталiй Кличко. — Умови складні, але розраховуємо ще й на волонтерів та меценатів».

Про людей і мишей

Про людей і мишей

Перемогою переселенця з Донецька Антона Копитіна завершився п’ятий сезон вокального телешоу «Голос країни» на «Плюсах». Ще до оголошення результату голосування глядачів — а саме воно визначає фіналіста проекту, знятого за форматом The Voice of... компанії Talpa — тренер 30-річного спiвака Тіна Кароль на сцені повідала щемливу історію своїх відвідин родини Антона, яка зараз знімає помешкання під Києвом.

Рівність на крові

Рівність на крові

Минулої неділі в Києві, на Оболонській набережній, пройшов «Марш рівності» за участю представників нетрадиційної сексуальної орієнтації. Кілька сотень міліціонерів охороняли акцію, в якій узяли участь майже півсотні учасників.

Плагіат «У поті чола»

Плагіат «У поті чола»

Ця резонансна справа почалася ще в 2011 році, коли Ігор Чорновол, керівник Центру регіональної історії Галичини Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, кандидат історичних наук, подав до суду на Романа Горака, директора музею Івана Франка у Львові та письменника Ярослава Гнатіва.

Лють агресора

Лють агресора

Незважаючи на те, що Рада безпеки ООН минулої суботи на екстреному засіданні закликала сторони конфлікту на Донбасі запобігти ескалації, терористи не припиняють обстріли позицій українських військ. «Ми маємо справу або з поверненням невиліковного конфлікту, або з тимчасовим сплеском насильства в окремих частинах зони конфлікту, — вважає заступник Генсека ООН iз політичних питань Джеффрі Фелтман. — Ми не можемо допустити жоден із цих сценаріїв!».

Всі статті рубрики