РАХУНКОВА ПАЛАТА

22.05.2015

14 млрд. доларів

зовнішнього боргу сплатила Україна торік. На сьогоднішній день сума боргу сягає 70 млрд. дол. На обслуговування зовнішнього боргу у Держбюджеті-2015 закладено 92 млрд. грн.

7,7 млрд. гривень

просить Міноборони додатково від уряду на виплату грошового забезпечення бійців, харчування й обмундирування, а також на допомогу пораненим і родинам загиблих.

4 млрд. гривень

коштуватиме проект інженерно-технічного облаштування кордону України з Росією, Кримом та зоною АТО. Він передбачає обладнання 2 тис. км протитанковими ровами та спостережними вишками.

300 млн. доларів

виділяє Сенат США додатково для військової допомоги Україні. У кінці квітня було виділено ще 200 млн. доларів на нелетальну зброю для армії та навчання українських вояків.

200 млн. євро

безповоротної допомоги надасть ЄС для України, Молдови та Грузії. Ще 2 млрд. надійдуть у вигляді кредитів для малого і середнього бізнесу. Україні передбачено 1,5 млрд. євро та 150 млн. відповідно.

46 тис. українців

навчалися минулого року за кордоном. Серед найбільш бажаних для навчання країн були Польща, Німеччина, Росія, Канада, Чехія, Італія, США, Іспанія, Франція, Австралія, Великобританія.

80 російських військових

затримано за кілька місяців на Донбасі, заявив Президент. Водночас більше 300 українців перебувають у полоні бойовиків. Ще до 700 зниклих безвісти можуть бути в Чечні у рабстві, кажуть волонтери.

75 % пенсіонерів

з окупованих територій отримують пенсії на вільній частині країни, повідомило Мінсоцполітики. Станом на 1 травня це становить 1 млн. 109 тис. жителів Донбасу.

на 66 %

подорожчали за рік продукти на ринку. Особливо зросли ціни на овочі (на 91%) та м’ясо (на 48%).

38-ме місце

із 76 посіла Україна у світовому рейтингу шкільної освіти, обігнавши Ізраїль та Грецію. Польща опинилася на 11-й позиції. А очолили таблицю Сінгапур, Гонконг і Південна Корея.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>