«Кенгуру» при параді

13.05.2015
«Кенгуру» при параді

Жодних провокацій iз численними жертвами серед мирних мешканців в окупованому Донецьку під час святкування Дня Перемоги не відбулося. Вочевидь, свою роль відіграло оприлюднення даних вітчизняної розвідки щодо цих кривавих планів бойовиків. Щоправда, скориставшись святкуванням 70-річчя перемоги над нацизмом, бойовики стягнули сили до лінії розмежування на Донбасі й досі не відвели російську військову техніку (САУ, танки, реактивні установки), вкотре порушуючи Мінські угоди.

 

За прикладом своїх московських кураторів, бойовики терористичних «ДНР» і «ЛНР» 9 травня провели власні «паради перемоги», гучно бряцаючи російською зброєю. Особливо карикатурним і маразматичним було дійсво у Донецьку: під час «параду» одіозний російський найманець Арсеній Павлов («Моторола») проїхався на БМП у білих рукавичках, почепивши на груди безліч «республіканських» медальок і відзнак. Приймав «парад» ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко в новенькому мундирі, начепивши подібні іграшкові відзнаки: «зірку героя «ДНР» та чотири «геройські хрести». При цьому Захарченко, якого бойовики поміж собою називають «Кенгуру», дуже непевно стояв на ногах.

У вітчизняному МЗС одразу заявили, що Україна розглядає підготовку та проведення 9 травня у Донецьку та Луганську «військових парадів», під час яких було продемонстровано важке озброєння, як грубе порушення Мінських угод. «Тим самим учергове підтверджено масштабне постачання Російською Федерацією різних типів зброї та надання матеріально-технічної допомоги незаконним збройним формуванням, які орудують на Донбасі», — йдеться у заяві МЗС України.

Натомість у самопроголошеній «ДНР» після святкувань заявили, що вони вже згодні «на найширшу автономію без шкоди інтересам республіки». Так званий «віце-спікер народної ради ДНР» Денис Пушилін ще й пропонує внести статтю в Конституцію України про те, щоб інші регіони України мали право на самовизначення.

І це при тому, що, за даними штабу АТО, днями у Торез прибув ешелон з військовою технікою, боєприпасами, а також бюлетенями задля майбутнього референдуму з уже готовими відмітками про приєднання до Росії!

Паралельно кількість військової техніки, накопиченої на російській території уздовж кордонів з Україною і на окупованій частині Донбасу, турбує Північноатлантичний альянс. Генсек НАТО Йенс Столтенберг заявляє, що Росія і сепаратисти наразі мають можливості для початку військових дій у дуже короткий час. Заступник командуючого АТО Валентин Федичев додає, що наразі на Донбасі перебуває не менше 9 тисяч російських військовослужбовців, а загалом бойовиків у складі незаконних збройних формувань — 43 тисячі. На озброєнні окупантів і бойовиків близько 700 танків.

У Кремлі ж уперто переконують себе, що це саме Україна порушує Мінські угоди. До таких порушень речник президента РФ Дмитро Пєсков зарахував заяву Президента України Петра Порошенка про намір звільнити і відновити Донецький аеропорт. Переконання у майбутньому звільненні летовища глава держави висловив під час спілкування з «кіборгами» на прем’єрному показі документального фільму «Аеропорт»

За даними Президента Порошенка, агресивна політика Росії щодо України коштувала життя майже 7 тисячам громадян України, більше тисячі — зникли безвісти, ще 1675 військовослужбовців загинули.

ДО РЕЧІ

У сил антитерористичної операції достатньо сил, аби стримати наступ ворога в разі його активних наступальних дій, заявляє речник адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко. За його словами, сили АТО мають «озброєння і людей, які навчені знищувати броньовані цілі ворога». Йдеться, перш за все, про ворожі танки. За словами Президента Петра Порошенка, Україна використала тимчасове затишшя на сході України для посилення протитанкової оборони в зоні проведення АТО. Тож уже зараз на окремі танконебезпечні напрямки воякам доставлені комплекси «Стугна».

«Наразі робиться акцент на сучасну протитанкову зброю, оскільки, за даними розвідки, противник у разі атаки використовуватиме саме такі танкові колони, — каже глава держави. — українські Збройні сили матимуть можливість їх зустріти найсучаснішою технологічною далекобійною високоточною українською протитанковою зброєю».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>