РАХУНКОВА ПАЛАТА

17.04.2015

3,4 млрд. дол.

зекономила Україна на новому контракті з російським «Газпромом». Цього року наша країна планує скоротити споживання газу до 40 млрд. кубометрів.

1,22 млрд. грн.

чергового стабілізаційного кредиту отримав «Приватбанк» від НБУ. Це вже четвертий транш із початку року на загальну суму 2,38 млрд. гривень.

368,9 млн. грн.

сукупного доходу за 2014 рік задекларував Президент України Петро Порошенко. На «рахунку» спікера парламенту Володимира Гройсмана — 1,57 млн. грн., у Прем’єра Арсенія Яценюка — 1, 147 млн. грн.

177 млн. руб.

виділяє Росія на створення в Криму власного «суспільного кримськотатарського телебачення» замість закритого опозиційного каналу ATR.

1,2 млн. переселенців

зафіксувала в Україні ООН. Місяць тому ця цифра становила 1,8 млн. 778 000 жителів України, за даними ООН, виїхали в сусідні країни. 330 тис. українців отримали притулок у Росії.

289 тис. абітурієнтів

зареєструвались для проходження ЗНО. Найстаршому учаснику тестування — 73 роки. Реєстрація продовжена до 20 квітня.

17,5 тис. гривень

зарплати мають право отримувати народні депутати після скасування обмежень на доплати. Втім, за словами спікера парламенту, нині депутати отримують 6109 грн. і ця цифра не зміниться.

157 проваджень

відкрито ГПУ проти екс-співробітників СБУ за злочини проти євромайданівців.

129-те місце

з 180 позицій посіла Україна у світовому рейтингу свободи слова, опустившись за рік на 2 позиції. Очолили рейтинг Фінляндія, Норвегія та Данія. Росія займає 152-ге місце, Грузія та Вірменія — 69-те і 78-ме місця відповідно.

42 населені пункти

увійшли до уточненого списку райцентрів та міст обласного підпорядкування, яким повернуть історичні назви. У списку є і міста на підконтрольних бойовикам територіях та в Криму.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>