Скільки терориста не замальовуй...

03.04.2015

Бойовики хочуть зірвати перемир’я, відтак знову готують провокації проти українських військових. Методи традиційні: перефарбувати військову техніку під українську, перевдягнутися в українську військову форму і завдати удару по беззахисному мирному населенню. Мовляв, дивіться, «карателі» прагнуть крові... Після цього окупанти розраховують розпочати наступ.

«31 березня в районі міста Майорськ на окупованій території зафіксовано пересування танків Т64 із позначками сил антитерористичної операції, — повідомив учора речник АТО Андрій Лисенко, посилаючись на дані вітчизняної розвідки. — Також до швейних майстерень на окупованих територіях Донеччини та Луганщини надійшло замовлення від бойовиків на пошив шевронів Збройних сил України та інших військових формувань. Ці факти свідчать про те, що бойовики готують провокації проти мирних мешканців Донбасу з метою зриву процесу мирного врегулювання та дискредитації ЗСУ».

Загрозливі тенденції до порушення хиткого перемир’я зафіксували і спостерігачі ОБСЄ, які у своєму звіті повідомляють про постійне перебування важкого озброєння (танки, протитанкові гармати, самохідні гаубиці) вздовж лінії розмежування. У прес-центрі АТО додають, що саме з цього важкого озброєння (яке мало б бути відведене) бойовики обстрілюють позиції українських військ у Широкиному, Авдіївці, Станиці Луганській тощо.

Нагадаємо, що востаннє припинити вогонь, згідно з Мінськими домовленостями, бойовики мали ще 15 лютого. Минуло півтора місяця, а на Донбасі продовжують гинути українські вояки та мирні мешканці. За даними Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, озвученими ним у Берліні після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, за цей час у зоні АТО загинули 75 українських вояків, ще близько 400 отримали поранення.

«Кількість обстрілів зменшилася, але після припинення вогню з боку України, на жаль, iз боку Росії такого припинення не відбулося, — заявив голова Кабміну. — Але саме Мінські домовленості є єдиною дорожньою картою, яка може привести до мирного врегулювання ситуації».

А ТИМ ЧАСОМ...

 

Днями до Донецька прибули триста російських військовослужбовців зі складу 5-ї окремої танкової бригади (Улан-Уде), повідомляє заступник командувача АТО полковник Валентин Федичєв. Окупанти з Бурятії розповідають місцевим, що їх офіційно звільнили зі складу Збройних сил РФ на час «відрядження» у Східну Україну.

Поновлення на військовій службі у Росії відбудеться лише після закінчення цього «відрядження». Пан Федичєв додає, що днями проросійські бойовики вивезли з Донецька до Росії 20 фур з обладнанням українських промислових підприємств.

Водночас учора російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового, 23-го, так званого «гуманітарного конвою», повідомляє Державна прикордонна служба України. Особливістю цього «гумконвою», за даними українських прикордонників, є «перевезення з РФ небезпечного вантажу» — гербіцидів та вантажу негуманітарного характеру — піноутворювачів та металоконструкцій.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>