Синій птах балету

Синій птах балету

Пройшовши великий шлях, овіяний славою, Сергій Лифар вважав за найважливіше, щоб на його надгробку було викарбовано: Serge Lifar de Kiev і роки життя. Світ має пам’ятати, що уславлений Сергій Лифар — із Києва. На надгробку вибито дати: 1904 — 1986. Щодо останньої сумніву немає, танцівник відійшов у кращий світ у ніч, з 15 на 16 грудня в рік Чорнобильської катастрофи. А як з’явилася дата народження — 1904?

Шлях до свободи по-французьки

Шлях до свободи по-французьки

У Києві на цей суботній вечір місце зустрічі змінити не можна. Проведення часу перед телевізором, у кнайпі за гальбою пива чи розмовами десь на кухні вважається гріхом перед весною. Отож: Софійська площа, 20.30 (з повтором о 21.30), запізнюватися заборонено.

Спротив у гуморі

Спротив у гуморі

Художники-карикатуристи і письменник Аркадій Музичук запрошують усіх, хто живе за принципом «щоб не плакать, я сміюся» у Національну спілку письменників, де першого квітня о 17.00 відбудеться презентація сатиричної поезії «Орда або хатят лі рускіє вайни...».

Недоросли до комедійного

Недоросли до комедійного

«Коміксу в Україні як такого немає», — говорить вільний арт-критик та дослідник коміксів із Харкова Борис Філоненко. Нещодавно у Києві в арт-центрі «Я-Галерея» він прочитав дві лекції з історії коміксу. Курс із п’яти занять уже провів у своєму рідному місті, а найближчим часом планує познайомити з коміксами жителів Дніпропетровська та Одеси.

Плюс відповідальність

Плюс відповідальність

«Нам не потрібна слава. Як і хлопці, я приїхав на зйомки лише з однією метою — розповісти, що насправді відбувалося і відбувається, — каже на знімальному майданчику другого сезону програми «Хоробрі серця» у Києві начальник нульового блокпоста «Балу» з позивним «Шева». — Люди повинні знати правду, бо це щось та дасть. Однозначно.

Всі статті рубрики