Так поводиться вся Австрія

Так поводиться вся Австрія

Уже сьогодні у Києві і Чернівцях, а на початку квітня у Харкові та Одесі пройде четвертий фестиваль «Тиждень австрійського кіно». Австрійський культурний форум запевняє, що для програми відібрав найбільш резонансні картини останніх років. Надзвичайний та Повноважний посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм підкреслив, що фільми дозволяють побачити зворотний бік європейського добробуту, розкриваючи неприємні теми про меншини, мігрантів і права людини.

Гоп, і ніяких проблем

Гоп, і ніяких проблем

«Найкращий спосіб здолати спокусу — піддатися їй», — писав Оскар Уайльд. Подібний спосіб подолання стану масової істерії запропонували організатори Першого всеукраїнського фестивалю паніки та істерики «На дні», який проходив 21 березня у столичному Державному музеї авіації в Жулянах.

Якщо життя шкіриться

Якщо життя шкіриться

Режисер Уїлл Глак, який зняв непогані молодіжні комедії «Відмінниця легкої поведінки» та «Друзі по сексу», зв’язався з безнадійним проектом, повіривши, що мюзикли завше добре продаються. Його музична комедія «Енні» зі співаком Джеймі Фоксом, супермоделлю та актрисою («Маска», «Ангели Чарлі», «Банди Нью-Йорка») Кемерон Діаз і наймолодшою номінанткою на «Оскар» за роль у фільмі «Звірі Дикого Півдня» і «12 років рабства» Кувенжане Уолліс у кінокритиків викликала лише розчарування.

Філософія трьох «к»

Філософія трьох «к»

Днями стало відомо, що Друга київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва Аrsenаle скасовується. Наймасштабнішу виставку за кількістю відвідувачів і проектів від провідних митців, започатковану під час Євро-2012, планували провести наприкінці літа. Загалом, за законами бієнале (що означає раз на два роки), вона мала пройти ще минулоріч, проте через початок війни найважливішу подію сучасного мистецтва перенесли на 2015-й.

Формула Всесвіту — три іпостасі (рівні, грані)

Формула Всесвіту — три іпостасі (рівні, грані)

На самому початку, коротко, спробую описати найголовніше. ХОЧА ЯК ОПИСАТИ НЕВИМОВНЕ? Надалі зупинюся детальніше (наскільки це можливо). СТРУКТУРА СВІТУ (ЦЕ ВИДИМА СКЛАДОВА — НАШ ВИДИМИЙ ВСЕСВІТ) І НЕ ВИДИМА СКЛАДОВА.

Всі статті рубрики