НОВИНИ ПЛЮС

15.01.2015

Український гімн? За ґрати!

Своєрідно вирішили підтримати українську льотчицю Надію Савченко московські активісти. Вони під’їхали на авто до СІЗО №6, де утримують українку, і увімкнули на всю гучність Гімн України. Втім акція тривала недовго — за інформацією агенції ОВД-Інфо, яка посилається на одного із затриманих Олега Мокрякова, за мить дорогу їм перегородив поліцейський бус. «Люди в камуфляжі, заламуючи затриманим руки, змусили активістів покинути автомобіль і пройти в поліцейський автобус. Після цього всі четверо були відвезені у відділення внутрішніх справ «Печатніки», йдеться у повідомленні.

Серед затриманих, крім Олега Мокрякова, були Івана Дудка, журналіст видання «Грані.ру» Олександр Агєєв та Катерина Мальдон. Остання відома тим, що, після «стрілянини» актора Михайла Порєченкова в Донецькому аеропорту, під час вистави кинула йому на сцену пістолет зі словами «На, Мішо, постріляй».

Як стало відомо, затриманих розвели по різних кімнатах, забрали телефони і намагалися обшукувати. Адвокатів, які приїхали до «Печатніків», теж до активістів не пустили.

«Сегодня» — з Бузиною

Скандально відомий автор книги «Вурдалак Тарас Шевченко» та серії скандальних публікацій у ЗМІ Олесь Бузина очолив редакцію газети «Сегодня». Про це повідомила прес-служба холдингу «Сьогодні Мультимедіа», що входить до холдингу «Медіа Група Україна», яким володіє Рінат Ахметов. «Перед редакцією стоять нові амбітні завдання, а досвід і професійні якості Олеся допоможуть виданню вийти на новий рівень, зроблять газету «Сегодня» ще більш цікавою і затребуваною серед  читачів», — прокоментував це призначення генеральний директор холдингу «Сьогодні Мультимедіа» Василь Потапов.

Сам Бузина запевнив, що у своїй редакційній політиці в першу чергу керуватиметься пошуком правди. «Для газети «Сегодня» ніколи не було і не буде заборонених тем. Команда видання завжди керувалась і буде керуватися тільки пошуком правди. Давня журналістська істина свідчить, що стаття тільки тоді гарна, коли приречена на переказування. Саме цього простого принципу ми й будемо дотримуватися», — зазначив він. Що це буде за правда і в чиїх інтересах вона використовуватиметься, екс-кандидат у народні депутати від партії «Рускiй блок» не уточнив.

Ювілей Вербицького відзначать на державному рівні

Верховна Рада підтримала проект постанови про відзначення на державному рівні 200-річчя з дня народження автора музики до українського національного Гімну «Ще не вмерла України», композитора, громадського діяча Михайла Вербицького, яке припадає на 4 березня.

У рамках святкувань Міністерству освіти рекомендовано провести наукові та науково-практичні конференції, «круглі столи», присвячені життю та діяльності Михайла Вербицького, а Львівській міській раді — встановити пам’ятник Вербицькому у Львові, місті, де він жив та працював. Також співавтор постанови Оксана Юринець виступила з ініціативою розпочати підготовку матеріалів та артефактів для створення музею Вербицького у Львові, а також встановити пам’ятні дошки у церквах двох сіл на Львівщині, де Вербицький був священиком.

«Я вірю, що в майбутньому ми будемо співати гімн не з сумом, як ми сьогодні це робимо у шану нашим героям, а з гордістю й усмішкою, дивлячись з упевненістю у своє майбутнє», — зазначила депутат.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>