Чорні дні агресора

Чорні дні агресора

«Чорним понеділком» назвали російські економісти 15 грудня, коли курс рубля обвалився одразу на 8,5% — до 63 рублів за 1 долар США і 78 рубля за 1 євро. При цьому основні фондові індекси падали ще стрімкіше. Таким чином, за швидкістю польоту в прірву російська грошова одиниця перевершила навіть гривню й упевнено посіла перше (негативне) місце у світі за 2014 рік.

Політична криза ходить у парі з фінансовою

Політична криза ходить у парі з фінансовою

Турецька ліра впала до мінімуму від січня 2014 року, повідомляє турецька газета «Хуррієт». Зокрема, на валюту вплинули арешти опозиційних журналістів минулої неділі. Лише впродовж понеділка турецька валюта здешевшала на 0,8 відсотка, до значення 2,317 ліри за один долар США. Учора зранку курс уже сягав 2,375 ліри за долар. А до найнижчого значення нова ліра з моменту її запровадження кілька років тому падала у січні цього року, коли за долар платили 2,39 ліри.

Пригріли змію

Пригріли змію

У Сіднеї завершено операцію зі звільнення заручників, яких захопив і утримував у кав’ярні «Ліндт шоколад» впродовж 16 годин озброєний терорист. Після тривалих переговорів зі зловмисником спецзагони поліції в ніч на вівторок (за місцевим часом) пішли на штурм закладу.

Помста болем

Помста болем

Бойовики з руху «Талібан» учора вранці атакували школу в Пешаварі на північному заході Пакистану. Місцеві телеканали з посиланням на представників влади повідомляють, що приблизно шестеро бойовиків перелізли через паркан школи, розташованої у північно-західній частині міста. І почали розстрілювати дітей в аудиторії, де група військових проводила навчання з надання першої допомоги (школа перебуває під управлінням військових).

Всі статті рубрики