Сергій Шахов: «Тільки мобілізація зусиль»

21.11.2014
Сергій Шахов: «Тільки мобілізація зусиль»

Сергій Шахов.

Нам усім судилося жити в часи перемін. Мабуть, це на краще, бо кожне випробовування гуртує націю. Сильні стають ще сильнішими, плюс з’являються цінності та ідеї, які стають об’єднуючим елементом, оскільки їх доводиться боронити, проливаючи кров і тримаючи в руках зброю. Для українців такою ідеєю є мир і збереження території України у тих її кордонах, які існували до 2014 року. Здавалось би, теперішня влада докладає зусилля для того, аби припинити кривавий конфлікт на сході. Проте плодів таких зусиль не видно. Чи то дій українського Президента та уряду не достатньо для того, аби покласти край війні, чи то спрямовані ці дії у неправильному напрямку. Одна з ключових помилок влади полягає у спробах домовитися з агресором — у так званих «Мінських переговорах», які велися з представниками Росії і виявилися цілковито безрезультатними. А дорогоцінний час спливав, і Україна дедалі більше наближалася до економічного та соціального провалля.

Міркування про це змусили Сергія Шахова, очільника Всеукраїнської громадської організації «Народна довіра», звернутися з наступною заявою:

«За повідомленнями спостерігачів ОБСЄ та експертів НАТО, на кордонах з Україною сконцентроване численне військове угруповання. Російська армія здійснює неприкрите перекидання важкого озброєння на підконтрольну терористам територію в Донецькій та Луганськiй областях.

Підписана у Мінську угода про припинення вогню не виконувалась і не виконується не лише представниками «ДНР»/«ЛНР», а й самою Росією.

Учасники переговорів у Мінську, що представляли Україну, втекли до Кремля та підбурюють Путіна до відвертої агресії, хизуючись перемогою так званого «Опозиційного блоку».

Українська офіційна влада своєю бездіяльністю фактично провокує до наступу на Харків, Запоріжжя та Дніпропетровськ підконтрольнi Кремлю військово-терористичнi угруповання.

Так звані добровольчі батальйони, сформовані на аматорських засадах з осіб, що не мають ніякого відношення до військової справи, почали масово розбігатись з лінії бойового протистояння.

Перерахований вище стан речей ставить мільйони українців на межу гуманітарної катастрофи та тотального винищення.

Від знищення України постраждає і Європа, що лише робить вигляд намагання захистити нашу державу».

Тому, йдеться далі у заяві, ми вимагаємо:

«Від керівництва держави:

1. Ввести воєнний стан по всій Україні.

2. Розірвати дипломатичну та економічну співпрацю між Україною та Російською Федерацією.

3. Офіційно оголосити Російську Федерацію країною-агресором та винести це на міжнародне визнання.

4. Україна, згідно з положенями Будапештського меморандуму, має звернутися до ядерних держав-гарантів щодо скликання консультацій щодо захисту незалежності та суверенітету України. Це мають бути не просто консультації, а розробка чітких механізмів захисту та збереження Української держави.

Якщо країни-гаранти неспроможнi виконати свої зобов’язання та спонукати Росію припинити військові дії на території України, то українцям необхідно почати процедуру повернення Україні статусу ядерної держави. Я готовий організувати наукову конференцію експертів, фізиків-ядерників з метою розробки чітких механізмів реалізації ядерної програми в Україні.

5. Звернутись до міжнародних судів про накладання арешту на майно Російської Федерації та відшкодування збитків, завданих окупацією.

6. Офіційно оголосити про припинення переговорів з «ДНР» і «ЛНР».

7. Негайно розпочати видачу стрілецького озброєння усім громадянам України».

Це та частина заяви Сергія Шахова, що адресована владі. Є у політика і звернення до громадян України, котрих він закликає втриматися від необдуманих спонтанних дій.

«Звертаємось до громадян України з проханням не підтримувати заклики до повалення режиму Порошенка — Яценюка і не брати участi у «новому Майдані».

Звертаємось до міжнародного співтовариства — не бути байдужими до знищення українського народу. Після України Путін не зупиниться і наступними будуть Польща, Румунія і країни Балтії.

Лише мобілізація спільних зусиль здатна зупинити агресора проти людства.

Учора було рано, але завтра буде пізно», — йдеться у заяві Сергія Шахова.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>