Ворог готується до наступу

31.10.2014
Чим ближче до псевдовиборів, запланованих терористами й окупантами Донбасу на 2 листопада (навіть Генсек ООН Пан Гі Мун назвав їх порушенням Мінського протоколу), тим войовничiшою та агресивнішою стає їхня поведінка. Позаминулої доби бойовики понад сорок разів порушили «режим тиші», обстрілюючи блокпости сил АТО, а також вступали в локальні бої в районах населених пунктів Петрівське та Кримське. У результаті в зоні проведення антитерористичної операції загинуло семеро українських військових, ще одинадцять — отримали поранення.

 

«Біля села Петрівське Волноваського району, що на Донеччині, під час руху колони сил АТО український підрозділ, який здійснював прикриття, виявив диверсійну групу терористів і вступив у бій. Частину диверсантів було знищено на місці, решта відступили, — розповів речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. — Під час цього бою загинуло троє наших військовослужбовців, один отримав поранення. Завдяки мужності наших розвідників вдалося уникнути значно більших втрат».

Ще один воїн загинув під час обстрілу передмістя Маріуполя в середу. Тоді здетонувала знищена бронемашина морських піхотинців. Троє бійців отримали поранення (один iз них втратив ноги), загинув майор морської піхоти, який перебував у бліндажі. Його смерть стала першою втратою українських морпіхів, після того як вони вийшли з Феодосії.

Після недовгого затишшя бойовики знову почали обстрілювати з мінометів місто Щастя на Луганщині. Учора з систем «Град» також було масовано обстріляно село Новотошківка. За даними «губернатора» Луганщини Геннадія Москаля, серед мирних мешканців є поранені, одна людина загинула, низку будівель зруйновано вщент.

«У цих людей немає жодних моральних обмежень, таке враження, що «ЛНР» хоче перетворити прифронтові села з мирними мешканцями на другу Хатинь», — обурюється пан Москаль.

У сусідній «ДНР» один iз лідерів терористів Олександр Захарченко активність підлеглих пояснює тим, що вони готуються до війни з Україною. Водночас у РНБО вважають, що такі заяви лідер терористів зробив за вказівкою згори.

«Пан Захарченко і до цього не займався організацією виставки досягнень народного господарства, не вирощував квіти, не займався собаківництвом і таке інше. Чому він знову заговорив про війну? Мабуть, хтось його попросив це сказати, — зазначає пан Лисенко. — Тому що бойові дії терористи так і не припиняли. Вони грубо порушують щодня дня умови протоколу й меморандуму, які були підписані в Мінську».

У РНБО заявляють, що лідер «ДНР» наказав передислокувати всі підрозділи бойовиків iз Донецька в Шахтарськ, за винятком угруповання «Оплот», яке свого часу очолював саме Захарченко. Відтак бойовики з інших батальйонів («Восток», «Кальміус», Російська православна армія) украй обурені й готуються протистояти «оплотівцям». За даними вітчизняної розвідки, з метою «наведення порядку» в лавах терористів iз Росії на територію АТО прибув диверсійний спецзагін ФСБ РФ «Вимпел», до складу якого входить сто бійців, які проводитимуть саме каральні операції серед бойовиків.

Водночас на Донеччині російсько-терористичними військами обладнують позиції для артилерії, а бойовики отримують iз РФ додаткову техніку. За даними керівника Центру військово-політичних досліджень Дмитра Тимчука, в районі Тельманового на передній край висунулася бронегрупа, тут також ведуть інженерні роботи.

Крім цього, російське командування суворо наказало підрозділам бойовиків і російських окупантів дотримуватися заходів маскування, а переговори по відкритих каналах зв’язку суворо заборонило. Пересування та здійснення маршів запропоновано проводити або в темний час доби, або в сутінках. До чого готується ворог, можна лише здогадуватися...

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>