РАХУНКОВА ПАЛАТА

31.10.2014

1,9 млрд. гривень

становить заборгованість iз зарплатні станом на 1 жовтня, повідомляє Держслужба статистики. Найбільша заборгованість — у Донецькій (640 млн. грн.) та Луганській (366 млн. грн.) областях.

647 млн. євро

виділив ЄС на фінансування газових проектів у регіонах Балтії, Центральної, Східної та Південно-Східної Європи. Цей проект покликаний зменшити газову залежність Європи від РФ.

до 435,9 тис. осіб

зросла в Україні кількість внутрішніх переселенців за інформацією ДСНС. Згідно з даними ООН, ця цифра майже удвічі більша — 824 тис. осіб.

58 тис. голосів

не вистачило «Свободі» для проходження до парламенту. Результат «Свободи» — 4,71%.

24,9 тис. переселенців

звернулися по соцдопомогу до державних органів. 13 227 особам цю допомогу вже виплачено. Середній розмір допомоги — 2,4 тис. грн. на родину.

10 тис. бійців,

які повернулися з АТО, отримали психіатричну допомогу. На думку експерта з Міноборони, такої допомоги потребують близько 80% учасників АТО.

на 96-те місце

серед 189 країн піднялася Україна у світовому рейтингу з легкості ведення бізнесу. Польща отримала 32-ге місце, Білорусь — 57-ме, Росія — 62-ге. А очолює список дев’ятий рік поспіль Сінгапур.

83,5 % українців

дізнаються новини в першу чергу з телеканалів. Причому 21% глядачів дізнаються про ситуацію в державі з російських телеканалів. Третина читає газети і журнали — дані соціологічного опитування КМІС.

62 депутати,

які голосували за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року, знову проходять до Верховної Ради. Загалом до парламенту балотувалося 133 «голосувальники за диктатуру».

52,42%

становила явка громадян на дострокових парламентських виборах. Це найнижчий показник за весь час проведення виборів в Україні.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>