Перші прозріння і розчарування

Перші прозріння і розчарування

Одночасно з церемонією відкриття в «Україні», у кінотеатрі «Київ» показали повну режисерську версію скандальної стрічки «Німфоманка» Ларса фон Трієра, яка складається з двох частин і триває 5 iз половиною годин. Із боку організаторів цей жест був своєрідним натяком, що на «Молодості» кожен знайде собі місце — чи то естети з патріотами, чи любителі провокацій.

Василь Голобородько: Не треба змагатися з Богом

Василь Голобородько: Не треба змагатися з Богом

За радянських часів влада пресувала Василя Голобородька переслідуваннями за його українськість, за часів незалежності — байдужістю. І завжди — ворожістю. А він усе пише і пише вірші. Його вірші вивчають у школі й на філологічних факультетах університетів.

Світ кіно гуртує однодумців

Світ кіно гуртує однодумців

Міжнародний кінофестиваль «Молодість» останнім часом проходив під таким звичним для всіх мистецьких подій гаслом: «Не завдяки, а всупереч». Яке цьогоріч звучало ще більш тривожно, ніж зазвичай, адже фінансові справи фестивалю були настільки невтішними, що оргкомітет навіть вдався до безпрецедентного як для цього форуму кроку і оголосив журналістам про те, що акредитація тепер буде платною.

Всі статті рубрики