«Мертві душі» по-китайськи

«Мертві душі» по-китайськи

Боротьба з корупцією — нагальна проблема не лише в Україні. От і китайська влада, з огляду на величезні масштаби цього явища в найвелелюднішій країні світу, оголосила війну з корупціонерами в державних органах. Такі акції в КНР відбуваються досить регулярно, хоча корупція чомусь не зменшується.

До лампочки цей винахід!

До лампочки цей винахід!

Нобелівський тиждень триває: вчора Королівська Шведська академія наук у Стокгольмі оголосила прізвища цьогорічних лауреатів премії з фізики. Ними стали японські вчені Ісаму Акасакі, Хіросі Амано та Суджі Накамура, яких Нобелівський комітет вирізнив серед інших претендентів за створення у 90-х роках минулого століття блакитних світлодіодів.

Ворог виявився надто сильним

Ворог виявився надто сильним

Росія вже й сама не рада, що почала війну з Україною, адже в Кремлі аж ніяк не чекали зустріти такий сильний опір. Таку думку висловив в інтерв’ю італійській газеті «Ла Стампа» лідер руху «Солідарність», президент Польщі у 1990—1995 роках Лех Валенса. «Вони обрали занадто сильного ворога і тепер не знають, як із цього виплутатися, — вважає лауреат Нобелівської премії миру.

Ліфтинг для «Залізної дами»

Ліфтинг для «Залізної дами»

Колись — «одоробло», дисонанс якого з довколишніми видами Парижа неймовірно обурював городян, нині Ейфелева вежа є символом столиці, а то й усієї Франції. Бути в Парижі й не помилуватися ним з висоти бодай першого поверху «Залізної дами», як французи ласкаво називають витвір архітектора Ейфеля, для більшості туристів неприйнятно.

Всі статті рубрики