Словом — по війні

Словом — по війні

Війна проникла у простір думок кожного українця. Проте письменники, перекладачі, літературознавці, критики та видавці відчули величезні пробіли в інформаційному полі України про Першу та Другу світові війни. Радянізація цього простору закрила на довгий час перед українським суспільством шлях до переосмислення концепту війни.

«Коли йде осінній дощ...»

«Коли йде осінній дощ...»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Коли йде осінній дощ, усім теплолюбним істотам хочеться сховатися під ковдру й пити какао. А книголюбам до какао неодмінно слід додати й добру книжку, бажано яскраву, життєствердну і не дуже тоненьку. «Україна молода» вибрала для маленьких книголюбів сім яскравих, дотепних і мудрих осінніх книжок, які допоможуть забути про холодні й дощові будні.

Арт на дотик

Арт на дотик

Доненадавна у Львівській картинній галереї все можна було лише побачити. На днях музей привідкрив свої колекції і для людей з вадами зору. Тепер практично у кожному залі, який тематично належить до конкретного напрямку мистецтва та епохи, розташовується скульптура, щоб незряча людина могла торкнутися її руками і в такий спосіб «побачити», як виглядає, наприклад, імпресіонізм.

Вилікувати Україну

Вилікувати Україну

Лідер легендарного на теренах України рок-гурту ВВ, якому цього року виповнилося 28 років, засновник етнофестивалю «Країна мрій» та фестивалю «Рок Січ», громадський активіст, творчий радник мера Києва по Андріївському узвозу Олег Скрипка нарешті дожився до того моменту, коли його успіх визнали і дозволили провести концерти на найбільших сценах країни.

Всі статті рубрики