ПРИКОЛИ про аптекарів
Заходить мужик в аптеку і щось тихо шепоче на вухо аптекаpю.
Аптекаp (на всю аптеку): >>
Яких тільки видів і смаків морозива не вигадали кондитери за всю історію існування цих ласощів — з усіма можливими фруктами, горіхами, шоколадом, прянощами... Але фантазія виробників не знає меж. Перебравши всі «солодкі» варіанти, вони взялися за оригінальні. На цьогорічному чемпіонаті Європи з виробництва морозива, який відбувся минулими вихідними в італійському місті Флоренція, перемогу здобули види цього десерту зі смаком білого вина та... копченої ковбаси. Виготовила їх відомий європейський майстер-морозивник Джованна Бонацці, творча майстерня якої розташована у районі Вальполічелла (провінція Верона), що славиться у всьому світі добірними сортами вин. А до найбільш популярного з них, білого марки «Речіото», зазвичай на закуску подають ковбаси та копченості, якими також славиться цей регіон.
Лише трохи поступилися майстрам з околиць Верони виробники морозива з Флоренції, які презентували на чемпіонаті сорт «Давид» — на честь знаменитої скульптури Мікеланджело. Цей мармурово-фіолетовий (за матеріалом статуї та кольорами Флоренції) сорт має молочно-ванільний присмак і поливається соком з ягід.
Флоренція вважається батьківщиною морозива. Саме в цьому місті 1559 року всебічно обдарований митець Бернардо Буонталенті, який працював при дворі герцога Медичі як художник, скульптор та організатор прийомів, здивував учасників бенкету невідомим раніше десертом. Він приготував його з замороженого молочного крему, меду, яєчних жовтків із додатками вина, бергамоту, лимонів та апельсинів.
Заходить мужик в аптеку і щось тихо шепоче на вухо аптекаpю.
Аптекаp (на всю аптеку): >>
Камерний виступ української співачки й авторки пісень Джамали в київському реабілітаційному центрі для захисників, які відновлюються після поранень у зоні ведення бойових дій, — додав їм сил і настрою. >>
Тімоті Джеймс Каррі народився в британському місті Уоррінгтон. >>
Міська влада Амстердама заборонила будівництво нових готелів у популярному «місті-тусовщику», а також обмежила загальну кількість готельних ночей для туристів до 20 мільйонів на рік. >>
Девід Кларксон, 69-річний британець, встановив новий рекорд, відвідавши 120 пабів за 24 години. >>
Після року роботи в Антарктиці до України повернулися учасники 28-ї антарктичної експедиції. >>